Voorhout – Burgemeester Carla Breuer heeft afgelopen vrijdag de Reuzenbol ‘Blij in de Bollenstreek’ onthuld. Dit kunstwerk, geschilderd door Alida van Leeuwen, heeft de vorm van een tulpenbol en is net als de bloembollenvelden verdeeld in gekleurde vakken, met als doel te verblijden en te verwonderen.

Het bedrijf Compagnon uit Zoetermeer heeft de Reuzenbol geadopteerd. Directeur Hetty Moll is zelf een gepassioneerd verzamelaar van tulpen. Daarnaast heeft de tulp een belangrijke plek in het bedrijf: ‘Voor Compagnon is de tulp het symbool voor groei. Groei van mensen en organisaties. Wij adopteren een Reuzenbol omdat we dit een prachtig project vinden van de Gildemeesters. Zo wordt de Bollenstreek nog mooier!’ Er moest wel een andere locatie worden gekozen om de Reuzenbol neer te zetten; Zoetermeer ligt namelijk niet op de fietsroute. Bij Have Fun Events in Voorhout is uiteindelijk een geschikte plek gevonden.

De Reuzenbollen zijn onderdeel van het project ‘Giant Tulip Bulbs’ van de Gildemeesters Bollenstreek. In totaal zullen er rond de 80 bollen worden geplaatst langs de fietsroute van Leiden tot aan Haarlem. Iedere bol wordt beschilderd door een andere kunstenaar uit de regio. Vervolgens worden ze geadopteerd door stichtingen, bedrijven, gemeenten of andere instanties, die affiniteit met de Bollenstreek hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in