foto gemeente Teylingen

Voorhout – De Reuzenbol ‘DNA-3’ is dinsdag onthuld in de tuin van appartementencomplex Herenstaete in Voorhout. Met deze onthulling staan er nu vijftien Reuzenbollen in de gemeente Teylingen, waarvan vijf in Voorhout. De Reuzenbol is geadopteerd door de gemeente Teylingen. 

Kunstenares Ruri Matsumoto is met haar ontwerp voor de Reuzenbol ‘DNA-3’  in de geschiedenis van de tulpenbollen gedoken. ‘DNA-perikelen’, met name het Mozaïekvirus, leidde in de vroege zeventiende eeuw tot aantasting van het DNA van de tulpenbollen, met afwijkingen in de bloei – prachtig gevlamde tulpen – tot gevolg.

De Reuzenbollen zijn onderdeel van het project ‘Giant Tulip Bulbs’ van de Gildemeesters Bollenstreek. Van Leiden tot aan Haarlem worden in totaal zo’n 80 bollen geplaatst. De verhalen achter deze bollen en de kunstwerken zelf vormen een fietsroute van uiteindelijk 125 km. Zie  www.gildemeestersbollenstreek.nl/fietsroute.

 

3 REACTIES

  1. En plots stond daar pontificaal een reuzebol waarbij ik me afvroeg, wat beeld dit ontwerp uit over de plek? Groen en Blauw en blijkbaar een soort van bliksemschichten erop geschilderd! Welke voeling heeft deze reuzebol met de omgeving…..ik heb geen idee!

  2. Ik had ook graag geïnformeerd geworden in de plaatsing van dit kunstwerk. Ik vind het niet passen in de omgeving en ik kijk er dagelijks op uit. Graag had ik mee willen denken over, als er dan toch zo’n bol hier geplaatst had moeten worden, over de beschildering ervan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in