rode amerikaanse rivierkreeft lopend over land om nieuw water te koloniseren; red swamp crayfish crawling over land to colonize new water

Bollenstreek – Het Hoogheemraadschap van Rijnland heeft een online meldpunt geopend waarop mensen kunnen melden dat ze een rivierkreeft hebben gezien. Zo kunnen maatregelen worden genomen om verdere verspreiding van de beestjes te voorkomen. 

Uitheemse rivierkreeften worden sinds eind vorige eeuw in Nederland gezien en ze voelen zich hier goed thuis. Rivierkreeften leven van kleine waterdiertjes en waterplanten. Ze grazen de bodem kaal door waterplanten op te eten en kapot te knippen. Dit is nadelig voor de biodiversiteit en de waterkwaliteit. Ze graven daarnaast in waterbodems, oevers en dijken. De rivierkreeften hebben bijna geen natuurlijk vijanden en planten zich razendsnel voort. 

Op Rijnland.net/rivierkreeften is meer informatie te vinden over rivierkreeften kan melding worden gedaan.

2 REACTIES

  1. In alle sloten in zuid holland als je een schepnet door een sloot haalt zitten er heel wat in dus Rijnland moeten wij dat melden en wat ga je er aan doen een net zetten mag niet .Wordt het niet eens tijd dat jullie ook eens gaan scheppen .

  2. Wordt tijd dat het legaal wordt om deze inheemsen te mogen vangen.
    Nu mogen alleen professionele vissers dit doen, terwijl het volgens mij niet zo ingewikkeld is om wat fuiken her en der te plaatsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in