Bron: Twitter @vvnoordwijk

Noordwijk – ‘We zullen het Rijnsburgse Boys vanmiddag zo lastig mogelijk maken’, verkondigde trainer Kees Zethof voor aanvang van het treffen tegen Rijnsburgse Boys. Zijn ploeg maakte die woorden meer dan waar. Niettemin trok de thuisploeg op een afgeladen Middelmors uiteindelijk met 3-2 aan het langste einde.

Rijnsburgse Boys sneed zich zeven dagen eerder lelijk in de vingers door bij degradant Jong Volendam met 4-3 ten onder te gaan. Dat verkleinde de titelkansen enorm. Met twee punten achterstand op de gedeelde koplopers Katwijk en AFC moest er op de laatste competitiedag een klein wonder aan te pas komen om de titel alsnog in Rijnsburg te doen belanden.

Winst was dus geboden voor de geelzwarten en dat maakte de ploeg van scheidend trainer Henk Wisman vanaf de aftrap ook direct duidelijk. Kansen waren er voldoende voor de gastheren, maar daar bleef het in eerste instantie bij. Goalie Jansen stond zijn mannetje, waarbij de Rijnsburgse frontlinie daarnaast het doel te vaak op de verkeerde plaats zocht.

Uiteindelijk was het de eveneens afscheidnemende Jeffrey Jongeneelen die zich bij zijn vierde mogelijkheid  wel trefzeker toonde. Noordwijk kroop hierna wat meer uit haar schulp en dat leverde op slag van rust de gelijkmaker van Jesper de Vree op door op fantastische wijze het leer in de bovenhoek te krullen (1-1).

Na de thee was Noordwijk aanvankelijk de gevaarlijkste ploeg , maar toch was  het Furghil Zeldenrust die de tribunes deed ontploffen door voor de 2-1 te zorgen. Gezien de tussenstanden bij de concurrenten Katwijk en AFC een doelpunt dat weleens goud waard kon zijn. Daar dacht Noordwijk echter anders over. Op aangeven van de kort hiervoor ingevallen Nick van Staveren kreeg Emiel Wendt met zijn 15e seizoenstreffer Middelmors doodstil.

De 2-2 hield voor Noordwijk in de slotfase echter geen stand. Nino Klaver vond met een lage schuiver de linkerhoek waardoor de thuisploeg deze middag voor de derde keer op voorsprong kwam. Een treffer overigens die geen zoden aan de dijk zette voor de ‘Uien’. Ruim een kilometer verder zegevierde Katwijk met 2-1 over Spakenburg waardoor het kampioenschap alsnog op De Krom belandde. Voor Rijnsburg restte uiteindelijk een tweede plek in de eindrangschikking.

Noordwijk, dat haar sportieve taak deze middag voorbeeldig op zich nam, sluit de competitie na een seizoen met wisselende resultaten in het linkerrijtje af met een keurige negende plaats op de ranglijst.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in