Robert Strijk

Noordwijk – De elf fracties in de gemeenteraad van Noordwijk hebben besloten om Robert Strijk te vragen als formateur. Deze beslissing kwam na de bijeenkomst op dinsdag met verkenner Arie van Erk, burgemeester van Hillegom. Robert Strijk heeft het verzoek aangenomen en start deze week nog met de werkzaamheden.

Van Erk adviseerde met zes oppositiepartijen en VVD en mogelijk het CDA een coalitie te vormen. De coalitiepartijen zonder VVD zijn met het voorstel gekomen voor een raadsakkoord. Dan is er geen sprake meer van een strenge scheiding van coalitie en oppositie. Strijk gaat nu de gesprekken aan om na te gaan welke samenwerkingen mogelijk zijn.

Strijk was directeur van het landelijk bureau van D66 van 2008 tot 2010. Vervolgens was hij wethouder van Leiden van 2010 tot 2018 en was hij ook loco-burgemeester van de stad gedurende die acht jaar. Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 trad Robert Strijk op als formateur van het college bestaande uit D66, GroenLinks en de PvdA in Leiden. Later was hij waarnemend burgemeester van Zwijndrecht. Van 2019 tot augustus 2023 diende hij als gedeputeerde van de provincie Utrecht, waar hij verantwoordelijk was voor de portefeuille Financiën, Economie en Europa.

1 REACTIE

  1. “Formeren”???
    Dat gebeurt toch altijd na een gemeenteraadsverkiezing?
    Wordt het niet tijd dat na al die perikelen in het College B & W de burger nu maar eens van zich laat spreken om een oordeel te geven over de politieke spelletjes die gespeeld worden door politieke partijen die al dan niet deel uitmaken van het College? En dat gaat dan naar een “Trainingskamp”? Wat is daar het nut van? En wie gaat dat betalen? En wie zegt dat na dat rondje “Trainingskamp” alles ineens wel koek en ei zou zijn?
    Het wordt toch wel een regelrechte soap nu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in