Noordwijk – De Muntendamsche Investeringsmaatschappij en Bever Holding, bedrijven gerelateerd aan projectontwikkelaar Ronnie van de Putte, hebben in twee rechtszaken ongelijk gekregen van de rechter. Het gaat om de vestiging van het voorkeursrecht gemeenten op grond van Van de Putte. Door dat voorkeursrecht moet Van de Putte bij verkoop de grond eerst aanbieden aan de gemeente. Het gaat onder meer om percelen aan het Vuurtorenplein, het Palaceplein en de Parallelboulevard 7. In een brief aan de gemeenteraad meldt wethouder Ter Hark dat de rechter recent heeft geoordeeld dat het voorkeursrecht terecht is gevestigd. Bij het Vuurtorenplein omdat de gemeente een inrichting met duingroen beoogd had. Inmiddels is dat niet meer zo, maar dat doet niets aan deze zaak af. Bij de andere percelen was er sprake van een strijdig gebruik met het bestemmingsplan. De gronden zijn inmiddels verkocht aan projectontwikkelaar Adriaan van Erk, maar of er sprake is van definitieve overdracht is onbekend.

8 REACTIES

 1. Er is (definitieve overdracht is onbekend) dus nog niets definitief duidelijk! Ondertussen blijft Noordwijk heerlijk Kuuroordwaardig met de soap van de Oranje-Hotels, Gat van Palace, Vuurtorenplein, De Grent, etc…..

 2. Noordwijk als gezellige badplaats ,heeft in de afgelopen jaren meer afbraak dan opbouw gedaan.
  De boulevard is daar een groot voorbeeld van,de gemeente jaagt door van
  de boulevard meer een doorgaande weg te maken blijven de toeristen zelf weg.
  Al vele jaren is er een conflict met Ronny van de Putte met de gemeente en steeds trek de gemeente aan het kortste eind.
  De gemeente heeft alleen interesse in het kuuroord image.

 3. Kijk naar de boulevard een groot drama of je link of rechts er op komt t is om te huilen lang leven het kuuroord noordwijk

 4. Je wordt ook moedeloos van die ontsierende hekken die staan om de grond van de afgebrande en uiteindelijk gesloopte manege Meeuwenoord aan het duin, ook een bedrijf van krottenkoning en patjepeeer Ronnie van de Putte. Wanneer worden die hekken nu eens weggeprocedeerd? Die hekken zouden er staan vanwege ” belastingtechnische redenen.” Je broek zakt er toch van af!

 5. Noordwijk is vervallen tot een (bijna) rampengebied!! Toeristen die naar zee en de Wilhelmina boulevard komen rijden of lopen zien alleen maar ellende!! Je zal je schamen als Noordwijker om b.v. visite uit te nodigen!! Het is gewoon een schande dat hier NIET tegen wordt opgetreden. Gemeente, waar blijf je nu??

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in