Foto: Orange Pictures

Noordwijkerhout – VVSB heeft in de strijd om het kampioenschap in de Derde Divisie dure punten laten liggen tegen Gemert. In Noord-Brabant verloren de Noordwijkerhouters met 3-1.

De nummer dertien uit de competitie was in de openingsfase al het gevaarlijkst. Na vijf minuten werd de lat geraakt, via de vuisten van Ruben Valk. In de twintigste minuut was het wel raak: Nicky Eekhout veroorzaakte een penalty, die benut werd door Jasper Waalkens. Het spel van de bezoekers verbeterde en VVSB kreeg langzaam de regie in handen. Grote kansen bleven echter uit, waardoor de ruststand 1-0 bedroeg.

Na rust maakte de ploeg van Wilfred van Leeuwen snel gelijk. Tim de Rijk scoorde, doordat de bal via de lat en de rug van keeper Okonkwo het doel in ging. Drie minuten later moest VVSB alweer alle zeilen bijzetten, toen Kemper een voorzet van Herman niet kon benutten. In de 61e minuut pakte linksback Lo-Fo-Sang zijn tweede gele kaart, waardoor de paars-gelen met tien man door moesten. Ondanks deze tegenslag bleef de wedstrijd open, waarbij het spel op en neer golfde. Het was Gemert dat uiteindelijk profiteerde. Een kwartier voor tijd draaide Kizir goed weg en maakte hij koelbloedig af: 2-1. De buit was helemaal binnen voor de Brabanders toen Herman in de 86e minuut prachtig raak schoot. De wedstrijd eindigde met deze score: 3-1.

VVSB zag koploper Ado’20 eerder op de dag met 0-4 winnen van DEM. Hierdoor is het gat tussen beide ploegen nu vijf punten, met nog zes wedstrijden te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in