Teylingen – De gemeente Teylingen en de Stichting Monumentenbezit gaan samenwerken met ‘Team Ruïne Complex’ om de ruïne van Teylingen, de bollenschuur van Westerbeek en de omliggende ruimte op te knappen. Het moet een toegankelijke, recreatieve plek worden met oog voor de geschiedenis van het gebied. 

Team Ruïne Complex bestaat uit architectenbureau Van Manen uit Noordwijk, ontwikkelaar Citystone Group en landschapsarchitect Baljon uit Amsterdam. Eerst wordt geïnventariseerd wat er mogelijk is. Ook ideeën van Teylingers zijn hierbij welkom.  

De ruïne van Teylingen is een rijksmonument. Ook de oude Westerbeek bollenschuur is een karakteristiek pand. Gemeente Teylingen en Monumentenbezit willen dit erfgoed laten zien aan iedereen die in Teylingen woont of op bezoek komt. 

5 REACTIES

  1. Afbreken die schuur van Westerbeek! Geen monument! Karakteristiek? Denk dat de meesten daar niet zo overdenken. Woningbouw op Westerbeek terrein is de beste optie.

  2. Ik kom altijd graag op recreatief bezoek bij de ruïne , voorouderlijk grondgebied voor mij , ik juich dit erg toe en vraag me af of ik op enig manier een inbreng kan geven op geschiedenis vlak , MVg Gilbert

  3. Die lelijke golfplaten moeten er wel af, zo is dit geen historisch gezicht meer. Maar wat willen ze er nou voor invulling aan geven? Wat moet een mens daar in godsnaam gaan doen? Maak er dan authentieke appartementen van met stoere looks.

  4. Een prachtlocatie daar bij de ruine. Zou een mooie combinatie zijn om museum de zwarte tulp onder te brengen en de panorama tulipland van van den Ende. Daar een winkeltje van streekproducten bij en een gelegenheid om een drankje te drinken en veel parkeerruimte en er is recreatie genoeg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in