Rosa van Gool in actie tegen België in de eerste groepswedstrijd (foto: Orange Pictures).

Sassenheim – Rosa van Gool heeft met Oranje onder 19 de halve finale van het EK in België bereikt. De Sassenheimse, die in 2019 nog de talentprijs van de gemeente Teylingen won, versloeg met haar ploeg oosterburen Duitsland in het derde duel van de groepsfase (3-1). Zelf scoorde de aanvoerster de derde goal. Door deze overwinning wacht Spanje aankomende donderdag in de halve finale en is het team geplaatst voor het WK onder 20 in Colombia, dat volgend jaar plaatsvindt.

Oranje onder 19 zat in de groep met thuisland België, Oostenrijk en Duitsland. Er werd gewonnen van België maar verloren van Oostenrijk, ondanks dat de Nederlanders drie keer de lat raakten. In het beslissende derde duel leek het nog even mis te gaan, toen Duitsland op voorsprong kwam. Echter boog Oranje de achterstand om en wist Van Gool zelf de wedstrijd in het slot te gooien. Tien minuten voor tijd werd de Sassenheimse vastgehouden in het strafschopgebied, waarna ze de strafschop benutte.

Rosa van Gool doorliep de jeugd van Ter Leede, waarna ze overstapte naar de jeugdopleiding van Ajax. De 19-jarige Sassenheimse tekende twee maanden geleden haar eerste profcontract bij de Amsterdammers.

De halve finale van het EK onder 19 tegen Spanje vindt donderdag plaats om 17:30 in Tubize. De finale is zondag om 17:30.

De samenvatting van de wedstrijd is hier terug te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in