Schaduwgemeenteraad

De Schaduwgemeenteraad is een wekelijks tv-programma van RTV Katwijk en Bo, de omroep van de Bollenstreek. In dit programma praat een kleine dwarsdoorsnede van de lokale maatschappij over de toekomst van een van de vijf gemeenten in de Duin- en Bollenstreek. Elke gemeente komt een keer in de maand langs. Dus Hillegommers praten over Hillegom, Katwijkers over Katwijk etc. etc. Te gast zijn inwoners van alle leeftijden, de ondernemer, de milieu-activist, de woningzoekende, de tevreden inwoner, de kritische inwoner, zeurpieten, positivo’s. Iedereen is welkom. Nou, bijna iedereen, want politiek actieve inwoners hebben al een podium en komen niet in het programma.

In de Schaduwgemeenteraad bespreken we actuele onderwerpen. Vaak zijn dat onderwerpen waar de gemeenteraad over moet beslissen. Snapt de raad wel waar het over gaat? Zien ze problemen of alternatieve oplossingen over het hoofd? Ook mogen eigen onderwerpen in het programma ter sprake worden gebracht. Pak de microfoon en leg het voor aan de schaduwgemeenteraad! Wil je meepraten aan tafel of heb je een onderwerp dat je wilt inbrengen? Mail naar [email protected].

Schaduwgemeenteraad

De Schaduwgemeenteraad is een tv-programma dat onderdeel is van een pilot van het ministerie van onderwijs en media, uitgevoerd door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.