FC Lisse spits Rowdy van der Putten was voor de thee dichtbij de openingstreffer (Archieffoto Orange Pictures)

Lisse – Handhaving in de Tweede Divisie hangt voor FC Lisse al enige tijd aan een zijden draadje. Met Scheveningen als tegenstander op bezoek was het voor de geelblauwen zaak om de drie punten in eigen huis te houden om de kloof met Kozakken Boys terug te brengen tot twee punten. Voorwaarde was daarbij wel dat de Werkendamse formatie tegen GVVV in eigen huis op een nederlaag zou worden getrakteerd. Uiteindelijk trok Scheveningen met 0-2 aan het langste einde waardoor directe degradatie voor FC Lisse zo goed als onafwendbaar lijkt.

Scheveningen, dat ook nog niet zorgenvrij is, wilde de punten eveneens graag inpikken en dat leverde een openingsfase op waarin de eerste kans voor de bezoekers was. Goalie Meendering was echter op zijn post. Vervolgens leverde een vlotte aanval van de thuisploeg over de rechtervleugel een mogelijkheid op voor Rowdy van der Putten. De Lisse-aanvaller zag zijn knalharde inzet echter op het houtwerk belanden.

Gaandeweg het eerste bedrijf was het meeste balbezit voor FC Lisse. Kansen leverde dat  echter nauwelijks op en omdat Scheveningen aanvallend ook weinig tot niets liet zien, stond de brilstand halverwege nog altijd op het scorebord.

Met twee ongewijzigde elftallen gingen beide teams na de doelwisseling op zoek naar een doelpunt. Dat lukte aanvankelijk niet. Met eenzelfde spelbeeld als voor de pauze bleef het evenwicht netjes bewaard, totdat Huseyin Dogan halverwege de tweede helft Scheveningen op voorsprong zette. De 0-1 werd nog geen tien minuten later gevolgd door een tweede treffer van Scheveningse makelij. Dit keer was het goodold Lex Immers die de trekker overhaalde. Daarmee was de koers gelopen voor FC Lisse, dat wist dat er ook deze middag niets was te halen. Met gebogen hoofden en met de poort richting de Derde Divisie wagenwijd open zocht geel-blauw na het laatste fluitsignaal vervolgens de kleedkamer op.

Over zeven dagen gaat FC Lisse op bezoek bij Rijnsburgse Boys. Een winstpartij biedt FC Lisse die middag wellicht nog kans om degradatie te ontlopen. Afhankelijk van het resultaat van Kozakken Boys bestaat eveneens dat mogelijkheid dat FC Lisse volgend seizoen een treetje lager acteert. Aftrap op Middelmors om 15.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in