De ruilbeurs (foto: Jorn de Haas).

Noordwijk – De ruilbeurs voor het schilderfestival werd afgelopen twee weekenden gehouden in het koetshuis op landgoed Calorama in Noordwijk. Kunstenaars of eigenaren van kunst uit de streek konden hun eigen of aangekochte kunstwerken van de voorgaande edities van het festival te koop of te ruil aanbieden. Ook konden ze dan weer nieuwe kunstwerken ruilen of aankopen. De ruilbeurs is een voorproefje voor de 25ste editie van het schildersfestival dat vanaf maandag 19 juni begint.

Anna Khodorovich is de winnares van het schilderfestival van vorig jaar en probeert dit en afgelopen weekend ook enkele zelfgemaakte kunstwerken in het koetshuis te verkopen. “Er heeft helaas tot nu toe nog niemand een bod op een van mijn kunstwerken gedaan, maar we hebben nog een drukke middag voor de boeg dus ik heb er goed vertrouwen in dat ik er nog minstens één ga verkopen.” Het winnende schilderfestival-schilderij van Khodorovich is voor de liefhebbers helaas niet meer te koop. Het kunstwerk is direct na het schildersfestival van vorig jaar al verkocht.

Naast de schilderijen van winnares Khodorovich hangen er nog veel meer schilderijen van voorgaande winnaars. Enkele van die schilderijen zijn eigendom van Tiny van der Zwan, die hier op de beurs enkele van haar in het verleden aangekochte schilderijen van het schildersfestival hoopt te ruilen of te verkopen. “Ik ben onlangs kleiner gaan wonen, daardoor is er minder ruimte voor de schilderijen. Ik hoop daarom dat ik mijn schilderijen kan ruilen voor wat kleinere exemplaren of kan verkopen aan mensen die er de ruimte wel voor hebben”, vertelt van der Zwan. “Er is gezellige belangstelling, dus ik heb er goed vertrouwen in.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in