Ramses (9) helpt met het verplaatsen van stenen.

Voorhout/ Bollenstreek – Het buurthuis een frisse opknapbeurt geven, het schilderen van de schommel in de speeltuin óf het opknappen van de kinderboerderij. Ook in de Bollenstreek gaan fanatieke vrijwilligers aan de slag bij sociale organisaties in de buurt tijdens het landelijke initiatief NL DOET. In Voorhout wordt de kinderboerderij Klaprooshof onder handen genomen door een aantal enthousiaste vrijwilligers.

Raadslid Joep Derksen helpt bij het aanleggen van de drainage.

‘Wat moet er met dit draad gebeuren?’, seint wethouder Heleen Hooij naar voorzitter Stefan van den Broek. Samen met raadslid Joep Derksen steekt de wethouder ook de handen uit de mouwen op de landelijke vrijwilligersdag. ‘Ik moet een grote stelling leeghalen. Ik kijk wat blijft en wat weg mag’, legt de wethouder van onder andere Natuur en Groen uit. ‘Samen krijg je iets voor elkaar. Als je hier een stuk of twintig man aan het werk zit dan denk je: ‘We gaan ervoor’, beaamt Hooij het het initiatief. 

‘Het werk hier is gewoon heel verschillend’, legt voorzitter Stefan van den Broek uit. ‘Veel mensen denken dat wij alleen met dieren bezig zijn. Natuurlijk geven we de dieren eten, starten we op en sluiten we af en knuffelen we weleens met kippen. Maar er zijn veel meer taken hier, zoals de organisatie en technische klusjes. Dat maakt dat we een hele diverse club mensen hebben. Die op NL doet, samen met andere buurtbewoners aan de slag gaan.’

Verslaggever Nick Vink sprak met een aantal jonge en oudere vrijwilligers, Stefan van den Broek en penningmeester René Nulkes:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in