Foto: PB

Noordwijk – NZLokaal heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B & W over de jeugdzorg in Noordwijk. De vragen worden gesteld naar aanleiding van een 10-jarig meisje uit Vlaardingen dat vorige maand zwaargewond is opgenomen in het ziekenhuis. Haar pleegouders worden ervan beschuldigd dat ze haar ernstig hebben mishandeld. Fractievoorzitter Karin Meiland wil weten hoe het gesteld is met pleegzorg in de gemeente Noordwijk.

NZLokaal wil in kaart brengen hoeveel pleegoudergezinnen er momenteel in Noordwijk zijn en hoeveel kinderen er bij pleegouders zijn ondergebracht. De partij wil ook weten hoe vaak deze kinderen bezoek krijgen van hulpverleners en of ze met hen praten zonder dat de pleegouders erbij zijn.

Daarnaast vraagt de fractie naar de begeleiding van deze kinderen, hoe vaak begeleiders veranderen en hoe dat de kinderen beïnvloedt. Ook wordt gevraagd hoe lang kinderen moeten wachten op hulp in Noordwijk en waarom het soms langer duurt.

Verder heeft NZLokaal vragen over hoe er wordt samengewerkt met de biologische ouders, hoeveel kinderen teruggaan naar hen en wie er na hun 18e verjaardag op hen let. Ten slotte is de partij geïnteresseerd in hoe de gemeente het geld voor jeugdzorg besteedt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in