Noordwijk – Schrijfster Susan Smit, geboren en getogen in Noordwijk, heeft afgelopen weekend een nieuwe historische roman uitgebracht. ‘Alles wat Beweegt’ gaat over de beroemde Amerikaanse danseres Isadora Duncan, die tijdens haar zwangerschap begin vorige eeuw in Noordwijk verbleef.

De Amerikaanse pionier van de moderne dans Isadora Duncan tart de normen en wetten van haar tijd, zowel in haar persoonlijke leven als in haar kunst. Voor het eerst in de geschiedenis danst ze op blote voeten en in losse gewaden, geïnspireerd op de bewegingen van de natuur.

Wanneer ze zwanger raakt van een gehuwde man, verschuilt ze zich in 1906 enkele maanden in een villa in de duinen van Noordwijk aan Zee. Hier in Nederland wil ze, hopelijk ongezien door de paparazzi, haar eerste kind krijgen. Als ongetrouwde vrouw zet ze alles op het spel.

Naast het boek is er over Isadora Duncan een luisterwandeling gelanceerd. In deze audiotour, in samenwerking met de culturele formatie Kunstklank, hoor je fragmenten uit het boek, voorgelezen door Susan Smit en informatie over de omgeving waarin Isadora destijds leefde.

Susan Smit debuteerde in 2001 met Heks en heeft inmiddels negentien succesvolle boeken op haar naam staan, zoals Vloed, dat zich afspeelt in Noordwijk, Gisèle, Tropenbruid en De wijsheid van de heks. Met haar roman De heks van Limbricht werd ze genomineerd voor de NS Publieksprijs.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in