Lisse – PvdA-GroenLinks heeft schriftelijke vragen gesteld aan B & W van Lisse over de onverwachte opdracht aan scoutinggroep Graaf van Lynden om vlak voor kerst de sleutel van hun tentenopslag in te leveren. De scoutinggroep gebruikt al jaren een ruimte in het gebouw Welkom om tenten droog en schimmelvrij op te slaan. Omdat de oplevertijd van korte duur was en de gemeente niet voor een alternatieve opslag heeft gezorgd, vraagt PvdA-GroenLinks of het college gaat zorgen voor een oplossing.

Omdat het pand, waarin de opslag zich bevond, verkocht werd door de gemeente, moest de scoutinggroep begin 2022 op zoek naar een nieuwe locatie. Na meerdere malen contact te hebben gehad met een ambtenaar, was het toch niet gelukt om een alternatief te vinden.

De scoutinggroep zocht kort na de opdracht om een nieuwe plek te zoeken contact met de gemeente door middel van een brandbrief. Hierop kwam geen antwoord van het college of de gemeenteraad. Zonder opslag moet de groep de tenten opslaan in hun vochtige blokhut waar ze het risico lopen om beschimmeld te raken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in