De Zilk – Senioren De Zilk wacht vooralsnog op een reactie van de gemeenteraad over hun klacht over financiering van de seniorenactiviteiten in de Duinpan in de Zilk. Dat is woensdagmiddag tijdens een ledenvergadering besloten. Het CDA gaat volgens de senioren een motie indienen over de kwestie.

Senioren De Zilk moeten een huur en commerciële prijzen betalen voor consumpties voor de Duinpan. De senioren De Zilk hebben daarom nu een financieel tekort. Het gemeentebestuur van Noordwijk weigert dit tekort aan te vullen. Het stoppen met de activiteiten of het verdrievoudigen van de contributie dreigt. Er wordt een bijdrage van 7000-8000 euro aan de gemeente gevraagd.

De Senioren de Zilk wil dezelfde behandeling als senioren in Noordwijk en Noordwijkerhout. Dat betekent gratis of tegen gereduceerd tarief gebruik maken van dorpscentra van de gemeente.

In een reactie laten B & W weten dat ‘het tekort het gevolg is van de uitbreiding van activiteiten en de relatief lage eigen bijdrage die naast de jaarlijkse contributie van de deelnemers wordt gevraagd. Het is nu aan de vereniging zelf om de noodzakelijke bijsturingen in diens begroting te maken’. Senioren De Zilk wacht eerst de gemeenteraad af om daarna opnieuw in beraad te gaan.

3 REACTIES

  1. Kunnen jullie lang wachten niet interessant genoeg voor deze gemeente alles gaat op aan dat zogenaamde kuuroord .

    • Gelijke monniken, gelijke kappen, Han. Dat geldt m.i. voor de senioren van Noordwijk, Noordwijkerhout en de Zilk. Zo groot is de bijdrage niet die de seniorenverening van de Zilk vraagt. Met het oog op soms onbegrijpelijke, veel hogere uitgaven voor diverse activiteiten in Noordwijk, mag de bijdrage voor de senioren in de Zilk wat mij betreft geen probleem zijn. We gaan het zien.

  2. Voor het zogenaamde kuuroord wat klauwen geld kost kijken ze niet naar de kosten en voor de ouderen hebben ze geen geld voor over SCHANDALIG en schaamtegevoel kennen ze niet weg wezen met dat hele gemeentebestuur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in