De spelers van SJC vieren de 1-0 van Chris Hoogervorst (foto: Johanna Oskam).

Noordwijk – SJC bereikte zaterdagmiddag de tweede ronde van de Districtsbeker door in eigen huis met 4-0 de baas te blijven over tweedeklasser Olympia. Een overwinning die geheel in stijl was met het aan de Lageweg vertoonde spel. Hoewel Olympia met enige regelmaat dreigend voor de zwart-witte goal verscheen, had de Goudse formatie deze middag niet voldoende verweer tegen de aanvallende overmacht van de thuisploeg.

Na een aftastende openingsfase was het al snel raak. Nadat Wesley Haasnoot met het hoofd uit een voorzet van Timo Verweij via de keeper de lat had geraakt, was het na dertien minuten spelen wel prijs voor SJC toen een afstandsschot van spits Tom Duindam in de touwen belandde (1-0). SJC bleef hierna de heersende partij, terwijl Olympia vooral op de counter loerde. Daarbij kwam de thuisploeg met de schrik vrij toen na een snel uitgevoerde tegenaanval een Goudse kopstoot maar net naast de SJC-goal verdween. Kort hierna was het aan de overzijde wel raak. Nadat Tom Duindam maar net van een volgend doelpunt was afgehouden, knalde Wesley Haasnoot vanaf randje zestien uit een vrije trap het leer door de Goudse muur achter de Olympia-goalie (2-0). Met aan beide zijde nog een kans op opnieuw een doelpunt brak de rust aan met een voor SJC voordelige marge van twee doelpunten.

Ook na de thee heerste SJC. Nadat twee Noordwijkse mogelijkheden om zeep waren geholpen, was driemnaal toch echt scheeprecht voor de thuisploeg. Daarbij toonden Tom Duindam zich opnieuw trefzeker door uit een hoekschop met het hoofd de 3-0 op het scorebord te zetten. Daarmee was de strijd definitief beslist. Met veel wissels aan beide zijden duurde het tot de ultieme slotfase voordat Wesley Haasnoot, eveneens met zijn tweede van de middag, de eindstand op 4-0 bepaalde.

SJC weet zich door de overwinning verzekerd van de volgende bekerronde. Een mooie opsteker voor de ploeg die vorig seizoen de laatste vier van het bekertoernooi wist te bereiken en daardoor deelname aan het ‘grote’ KNVB-bekertoernooi wist af te dwingen. A.s. zaterdag neemt SJC het voor de competitie in eigen huis op tegen AFC’34 uit Alkmaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in