Timo Verweij (SJC) baalt (foto: Orange Pictures/archief).

Noordwijk – Het is SJC niet gelukt om de finale te halen van de districtsbeker. Tegen eersteklasser XerxesDZB stond na negentig minuten de brilstand nog op het bord, dus werden er direct penalty’s genomen. In een roerige penaltyreeks schoot Mulder de achtste penalty raak, nadat Strojil gemist had. Hierdoor gingen de Rotterdammers naar de finale.

In de reguliere speeltijd was na tien minuten de eerste kans voor SJC. Een schot van Martijn van Trigt vloog rakelings langs de paal. De aanvaller van de Noordwijkers kreeg na een halfuur opnieuw een kans uit een corner, dit keer stond keeper Hagendijk in de weg. Zonder goals gingen beide ploegen aan de thee. Na rust kwam pas de eerste grote kans van de wedstrijd: Aaron Koeman kon uit een teruggelegde voorzet niet het net vinden. Een kwartier voor tijd was Xerxes, de ploeg die in de vorige ronde HBS uitschakelde, gevaarlijk met meerdere riskante situaties voor de goal van Willem Beuk. Geen van deze mogelijkheden leidde echter tot de voorsprong. Weinig kansen volgde, waarna scheidsrechter Van Elswijk affloot. Direct volgden penalty’s, zoals gebruikelijk in de districtsbeker.

SJC was eerder in het toernooi al een keer doorgegaan na strafschoppen, op 20 oktober tegen HVV. De Noordwijkers begonnen succesvol aan de reeks, want Jelle van Went benutte de 2e penalty om 2-1 op het bord te zetten. Het publiek aan de Lageweg kon vervolgens nog een keer juichen: Willem Beuk stopte de penalty van invaller Stewart. Echter gaf de assistent van scheidsrechter Van Elswijk aan dat de strafschop opnieuw moest worden genomen. In tweede instantie schoot Stewart snoeihard door het midden raak, waardoor de score 2-2 bedroeg. Routinier Jordy Groot was de volgende die aanlegde. Zijn penalty werd gestopt door Ferry Hagendijk, waarna Xerxes via Slotboom op voorsprong kwam in de reeks. Deze voorsprong hielden de Rotterdammers echter niet lang vast: Beuk pakte de penalty van De Koning, waardoor de score 3-3 bleef. Meerdere succesvolle strafschoppen volgden, totdat Demir Strojil achter de bal ging staan voor de achtste penalty, bij een score van 6-6. Ferry Hagendijk koos de goede hoek en stopte de inzet. Mulder schoot XerxesDZB vervolgens naar de finale.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in