Foto: Johanna Oskam / archief

Noordwijk – SJC heeft zich weten te plaatsen voor de halve finale van de districtsbeker. Met deze overwinning zijn de Noordwijkers zeker van de voorrondes van het grote KNVB toernooi. Aan de Lageweg werd Spartaan’20 met 1-0 verslagen.

De bezoekers uit Rotterdam waren voor de kwartfinale geplaatst door een overwinning op Capelle 2. Hiervoor was de ploeg van Omar Khan al doorgegaan op penalty’s tegen S.V. Den Hoorn. De eersteklasser mocht nu op bezoek in Noordwijk, tegen de hoogst geplaatste tegenstander tot nu toe. SJC had een plekje in de kwartfinale bemachtigd door een overwinning op Antibarbari. In de eerste helft wisten beide ploegen niet te scoren. Op het zonnige grasveld van SJC bedroeg de ruststand 0-0.

Na rust was het SJC dat aandrong. Een vrije trap in de 82e minuut kon niet raak worden gekopt. Toch wisten de Noordwijkers een verlenging te vermijden: vlak voor tijd kopte centrale verdediger Jelle van Went uit een ingestudeerde corner raak. De ploeg van Marcel IJzendoorn wist de voorsprong vast te houden in de slotfase. Hierdoor trokken de zwart-witten de overwinning over de streep en plaatsten ze zich voor de halve finale. Klik hier voor de goal. 

Westlandia wist donderdag al een plekje te bemachtigen in de halve finale door te winnen van RKAVV. De andere kwartfinales worden dinsdagavond gespeeld: Nieuwkoop (3e klasse) neemt het op tegen Nieuwenhoorn (4e divisie) en XerxesDZB (1e klasse) speelt tegen HBS (4e divisie).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in