Chris Hoogervorst nam namens SJC bij Huizen de 1-1 voor zijn rekening (foto: Johanna Oskam / archief)

Noordwijk – SJC stond in en tegen Huizen voor de lastige opgave om de titelpretendent  punten afhandig te maken. De Jeroensclub, met drie punten voorsprong op BOL dat zich voor aanvang op een p/d plek bevond mocht SJC zich nog altijd niet veilig voelen.

De thuisploeg daarentegen wist dat het bij winst de titel en daarmee het derdedivisieschap binnen had. De belangen waren aan beide zijden dan ook groot op sportpark De Wolfskamer. Voor zo’n 1.500 toeschouwers was het de thuisploeg die het initiatief vanaf de aftrap in handen nam. Dat leidde al snel tot een (afgekeurde) goal voor de gastheren, die hierna het doel van Lex Hoogervorst bleven opzoeken. Uiteindelijk was het na 25 minuten raak voor Huizen toen Dennis Lamme een voorzet van Theo Visser met het hoofd tot de 1-0 promoveerde.  SJC kwam er ook in de periode hierna nauwelijks aan te pas, zodat de titelkandidaat met een 1-0 voorsprong op zak aan de thee kon.

Na de doelwisseling was het al snel raak voor SJC toen Chris Hoogervorst na vier minuten de 1-1 voor zijn rekening nam. De gelijkmaker veranderde het spelbeeld aanzienlijk. Hoewel Huizen de aanvallende ploeg bleef moest het alert zijn voor het op de counter loerende SJC. Dat verscheen enkele malen dreigend voor de goal van doelman Pabon zonder daarbij de trekker over te halen. Ook Lex Hoogervorst stond aan de overzijde zijn mannetje zodat de spanning over het duel bleef hangen.

In de slotfase kon het dan ook nog alle kanten op. Huizen, dat de titel vorige week ook al misliep door een verliespartij te noteren, slaagde er ondanks uitstekende mogelijkheden niet in om tot scoren te komen, terwijl SJC-spits Tom Duindam het feest voor zijn ploeg en daarmee het drama voor Huizen compleet had kunnen maken, door de winnende voor zijn rekening te nemen. De paal stond succes in the dying seconds echter in de weg.

Huizen zal volgende week in een directe confrontatie met Ajax de titel alsnog kunnen pakken. SJC, gesterkt door dit ene punt, kan de nacompetitie over zeven dagen definitief ontlopen door winst op Swift.

Stand onderin de Vierde Divisie met nog een wedstrijd te gaan : Boven de p/d streep: SJC en DHSC elk met 34 punten. Op een p/d plaats: BOL 33 punten, ARC 31 punten. Daarmee is SJC volgende week bij winst op Swift veilig. Bij verlies of een gelijkspel is zwart-wit het afhankelijk van de resultaten in volgende duels: ARC-Hollandia,  DHSC-Alphense Boys en Purmersteijn-BOL. Dat wordt dus een middag waarin het nodige rekenwerk verricht zal worden. Met daarbij de aantekening dat ook het doelsaldo nog een doorslaggevende rol kan gaan spelen.

Het duel tussen SJC en Swift aan de Lageweg begint a.s. zaterdag om 18.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in