De spelers van SJC vieren de plaatsing voor de halve finale van de districtsbeker vorig jaar. Mede hierdoor plaatst SJC zich nu voor de KNVB Beker (foto: Orange Pictures/archief).

Noordwijk – SJC heeft in eigen huis gestunt door de tweede kwalificatiewedstrijd voor de KNVB Beker te winnen van derdedivisionist Gemert. Na penalty’s schakelde de ploeg van Marcel IJzendoorn de Brabanders uit, waardoor SJC zich plaatste voor de KNVB Beker. In de reguliere speeltijd wisten beide teams niet te scoren. Het is voor het eerst in de clubhistorie dat SJC naar het grote KNVB Bekertoernooi gaat.

SJC begon vlijmscherp. Na drie minuten kreeg Rick Brabander een enorme kans op aangeven van Martijn van Trigt, maar Gemert-keeper Tielemans stond goed op zijn post. Diezelfde Tielemans moest daarna weer optreden toen SJC-aanvoerder Ruigrok zijn kans rook. SJC was het eerste kwartier gelijkwaardig aan de derdedivisionist uit Brabant, waarna een slordige fase volgde met veel balverlies aan beide kanten. De ploeg van Marcel IJzendoorn kreeg een paar kleine kansen, ook Gemert dook soms op voor het doel van Lex Hoogervorst. Geen van de mogelijkheden werd echt gevaarlijk. Op slag van rust was daar toch Gemert via Van Diepen, die in de korte hoek Hoogervorst testte. De pas teruggekeerde doelman was scherp en kon keren, waardoor beide ploegen aan de thee gingen met de brilstand op het bord.

Na rust liet SJC Gemert veel aan de bal. Dit resulteerde in een aantal kansen voor onder meer Achten en Van Diepen, maar het net werd niet gevonden. SJC vocht zich terug in de wedstrijd en kreeg ineens meerdere kansen. Een optimistisch schot van Chris Hoogervorst vloog via een speler van de bezoekers rakelings naast en ook Mark Turk was van afstand gevaarlijk. De wedstrijd stevende af op een verlenging, totdat SJC in de negentigste minuut een enorme kans kreeg na balverlies op het middenveld. Deze werd niet benut, waardoor de toeschouwers nog een halfuur extra mochten kijken naar de vermakelijke, open wedstrijd.

In de verlenging was de spanning om te snijden. Gemert liet als eerste van zich horen en schoot op de vuisten van Lex Hoogervorst. Aan de andere kant leek Martijn van Trigt dé kans te krijgen op de winnende goal, maar zijn inzet ging via keeper Tielemans tegen de paal. Na de korte rust waren de kansen voor SJC: een afstandsschot werd gekeerd door Tielemans en in de 121e minuut had Wesley Haasnoot de beslissing op zijn schoen, maar hij mikte over. Het duel ging naar penalty’s.

Het begin van de strafschoppenreeks was spectaculair. Gemert-speler Wout Barten zag zijn eerste strafschop gestopt worden door Hoogervorst, Timo Verweij schoot voor de Noordwijkers hoog over. Nadat vervolgens beide ploegen wel wisten te scoren, was het Erwin van den Broek die zijn penalty hard over schoot. Martijn van Trigt kon SJC voor het eerst op voorsprong zetten, maar tot zijn grote schrik zag hij dat doelman Tielemans de goede hoek koos en de penalty stopte. Het Noordwijkse publiek kon echter meteen opgelucht adem halen, want de Brabantse goalie was te vroeg van zijn lijn gegaan. Van Trigt faalde de tweede keer niet en schoot SJC op 2-1. Ralf Kemper, Thijs van Donk en Bram Jacobs waren vervolgens alle drie succesvol in het in bedwang houden van de zenuwen. De laatste penalty was voor Nick Lim, die een uitstekende wedstrijd achter de rug had. Ondanks de zware druk op de schouders van de centrale verdediger bleef hij koel en schoot hij SJC naar het KNVB Bekertoernooi.

De Noordwijkers hebben een lange tocht afgelegd om dit punt te bereiken. Vorig seizoen knokte SJC zich naar de halve finale van de districtsbeker, waardoor de vierdedivisionist mee mocht doen in de kwalificatiewedstrijden voor de KNVB Beker. In het eerste kwalificatieduel schoot Mark Turk SJC in de 120e minuut naar de volgende ronde, nu moesten er zelfs penalty’s aan te pas komen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in