Aaron Koeman in duel (foto: Johanna Oskam / archief).

Noordwijk – SJC heeft duur puntverlies geleden in de strijd om een plek voor de nacompetitie. In Rotterdam verloren de Noordwijkers, na een gemiste penalty in blessuretijd, van een effectief VOC: 2-1.

De thuisploeg bevond zich in de middenmoot van de competitie, waar SJC nog streed voor nacompetitie. In de Vierde Divisie maakte namelijk nog zes ploegen kans op nacompetitie, met de Noordwijkers op plek vijf. De eerste kans van de wedstrijd was dan ook voor de ploeg van Marcel IJzendoorn: Martijn van Trigt schoot over na een uitgespeelde aanval. Aan de overzijde vond VOC wel het net, nog binnen het eerste kwartier van de wedstrijd. SJC moest in de achtervolging en kwam meerdere malen voor de neus van keeper Tijs te Duits terecht. Chris Hoogervorst miste tweemaal een lob en ook Martijn van Trigt kon niet afdrukken. Toch gingen de beide ploegen met een 1-1 score de rust in. Vlak voor de pauze vond een schot van Martijn van Trigt de handen van keeper Te Duits, die op zijn beurt een rebound liet vallen. Aaron Koeman was er als de kippen bij en schoot de 1-1 binnen. VOC kreeg nog een goede kans voor rust die gestopt werd door Willem Beuk.

Na rust had SJC de overhand, zonder veel kansen te produceren. De eerste mogelijkheid in het tweede bedrijf was dan ook voor VOC maar Monteiro Suares zag zijn inzet tot een corner verwerkt worden. In de 64e minuut leek Jelle van Went aan de andere kant de 1-2 binnen te koppen, ware het niet dat zijn inzet van de lijn werd gehaald. Demir Strojil was de volgende die in de 70e minuut een goede kans kreeg, Te Duits redde. Uit de counter van deze kans kon VOC wel scoren, waardoor de stand opnieuw in het voordeel was van de thuisploeg. SJC kreeg via Wisselink en Van Went goede kansen maar beide inzetten belandden niet tussen de palen.

De beste kansen aan Noordwijkse zijde op de gelijkmaker kwamen in de blessuretijd. Invaller Thijs van Donk zag zijn omhaal van de lijn gehaald worden. Even later kreeg SJC zelfs een penalty. Sven Wisselink miste echter oog in oog met keeper Tijs te Duits. Wisselink deed diep in blessuretijd nog een ultieme poging op de 2-2 maar deze inzet spatte uiteen op de lat. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 2-1 en bleven de punten in Rotterdam.

SJC staat nu op de vijfde plek in de Vierde Divisie, met zes punten achterstand op nummer vier HBS. Met nog drie wedstrijden te gaan lijkt de nacompetitie uit het zicht van de Noordwijkers, ondanks dat koploper Hoogeveen en nummer twee Purmersteijn nog op bezoek komen aan de Lageweg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in