Noordwijk – Aan de Hoogwakersbosstraat is de sloop van de voormalige basisschool Wakersduin in volle gang. Vóór de zomervakantie namen de laatste leerlingen afscheid van hun oude schoolgebouw, dat ruim 40 jaar dienst deed.

Pal ernaast wordt momenteel hun nieuwe school gebouwd: KC Op Zee. Dit kindcentrum voor opvang van en onderwijs aan kinderen van 0 – 12 jaar wordt naar verwachting half oktober opgeleverd. Na de herfstvakantie kunnen de kinderen dan het nieuwe gebouw in gebruik gaan nemen. Tot die tijd hebben de leerlingen les in de Zeehonk aan de Julianastraat. 

Half november is de feestelijke opening van Kindcentrum Op Zee gepland.

Naschrift: De redactie ontving een reactie met de mededeling dat Wakersduin dateert uit 1954 en dus bijna 70 jaar heeft dienst gedaan als school.

4 REACTIES

  1. Deze school is meer dan 60 jaar in gebruik geweest. Eerst als prinses Marijkeschool. Ik kwam op deze school in 1961 in de eerste klas bij juffrouw Voorhoeve, nadat ik de kleuterschool in de Hoofdstraat had doorlopen.
    De kleuterschool bij Wakersduin is er later bijgebouwd.

  2. Ook ik heb de (toen zo geheten) Prinses Marijke School doorlopen (als ik het goed heb van 1972 tot en met 1978), en ik denk daar nog steeds met veel plezier aan terug. Ben er behoorlijk taalvaardig vanaf gekomen, kan nog steeds aardig rekenen en vaderlandse geschiedenis is er ook goed ingetimmerd. Nog steeds mijn dank aan de juffen en meesters van dienst in die jaren. 🤗

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in