Toer Bouwman (VV Noordwijk) en Tom Noordhoff (FC Lisse) in actie vorig seizoen (foto: Orange Pictures).

Lisse/Noordwijk/Noordwijkerhout/Sassenheim – De KNVB heeft zaterdag de speelschema’s van de Tweede, Derde en Vierde divisie bekend gemaakt. De eerste derby in de Bollenstreek vindt in september plaats: FC Lisse en VV Noordwijk komen elkaar dan tegen in de Tweede Divisie.

In de Bollenstreek zijn VV Noordwijk en FC Lisse de enige ploegen die op het hoogste amateurniveau uitkomen. De Noordwijkers starten de Tweede Divisie, die vanaf volgend jaar de Betnations Divisie heet, op bezoek bij Koninklijke HFC op 19/20 augustus. De eerste regiokraker voor de rood-witten is op de derde speeldag: dan gaat de ploeg van Kees Zethof op bezoek bij kampioen Katwijk. FC Lisse mag al op de eerste speeldag de borst natmaken: zij startten de competitie tegen Katwijk. De twee Bollenstreekse ploegen komen elkaar in het weekend van 23/24 september voor het eerst tegen, in Lisse. Noordwijk – Lisse is in het eerste weekend van maart te zien.

VVSB had maar al te graag meegedaan in de Tweede divisie, maar is na de uitschakeling tegen SteDoCo opnieuw veroordeeld tot een seizoen in de Derde Divisie. In deze competitie komen de Noordwijkerhouters veel nieuwe namen tegen. Echter start VVSB de competitie tegen een oude bekende: op 19 of 20 augustus reist de ploeg van Wilfred van Leeuwen af naar DVS’33 in Ermelo.

De Vierde Divisie, waar volgend jaar SJC en Ter Leede in uitkomen, start een week later dan de andere competities. In het weekend van 26 augustus start SJC thuis tegen Alphense Boys en gaat Ter Leede op bezoek bij Huizen. De eerste clash tussen beide ploegen is op 18 of 19 november: Ter Leede – SJC. In Noordwijk spelen de teams pas vier speeldagen voor het einde van de competitie tegen elkaar, op 4 of 5 mei.

De volledige competitieschema’s zijn hieronder te vinden:

Tweede Divisie: https://www.knvb.nl/downloads/bestand/28001/betnation-divisie-2023-24—publicatie-speelrondes

Derde Divisie: https://www.vvsb.nl/bestanden/3e-divisie-a-2023-24—publicatie-speelrondes.pdf

Vierde Divisie: https://www.knvb.nl/downloads/bestand/28004/4e-divisie-a-2023-24—publicatie-speelrondes

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in