Noordwijk – De nieuwe locatie van Kindcentrum Op Zee (KC Op Zee) is maandag officieel geopend. De leerlingen verhuisden in oktober van vorig jaar al naar de nieuwe locatie, maar de opening vindt nu pas plaats omdat er hier en daar nog een aantal werkzaamheden in het gebouw werden verricht. Naast een basisschool zit er ook een buitenschoolse opvang in het gebouw. KC Op Zee is een fusie van de basisscholen Zeehonk en Wakersduin en valt onder onderwijsorganisatie Sophia Scholen. 

Volgens de directeur van basisschool KC Op Zee, Marianka Guijt, was de overgang naar het nieuwe gebouw echt nodig: “We kwamen van twee krappe, donkere schooltjes, dus dit is echt een enorme verademing.” Bij de bouw van het gebouw is er onder andere rekening gehouden met het geluid in de school en de BSO. “Het is een geluidsarm gebouw, dus kinderen ervaren hier ook veel rust, wat erg fijn is,” zegt Guijt. 

Vanwege de nieuwe locatie is het ook mogelijk om als school te groeien. Op de school zitten nu 245 basisschoolleerlingen, maar er is de mogelijkheid om te groeien naar 300 leerlingen. 

Foto: Richard van Egmond
Foto: Richard van Egmond
Foto: Richard van Egmond

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in