Alle aanwezige vrijwillegers met Burgemeester Wendy Verkleij

Noordwijk/Noordwijkerhout/ Zilk – Organisatoren en initiatiefnemers van niet-commerciële evenementen in de duin- en bollenstreek, krijgen door de toename van het aantal benodigde vergunningen te maken met steeds meer administratieve werkzaamheden. De stijging heeft te maken met eerdere incidenten bij andere evenementen het land.

Als gevolg daarvan vereist de gemeente steeds meer vergunningen. Een meerderheid van de vrijwilligers geeft aan geen tijd te hebben om zich volledig te verdiepen in deze vergunningsvereisten. Daarom faciliteerde de gemeente Noordwijk dinsdagavond een informatieavond. Daarbij waren 70 evenementorganisatoren aanwezig.

Spreker Daniel Schipper van het Event Safety Institute (ESI) gaf uitleg over de risico’s bij het organiseren van een evenement en over welke vergunningaanvragen er nodig zijn. Verder lichtte hij  toe waarom een grondige vergunningsaanvraag noodzakelijk is. Dit alles met als doel het voor de vrijwilligers eenvoudiger te maken om een volledige en correcte vergunningsaanvraag in te dienen bij de gemeente Noordwijk.

Burgemeester Wendy Verkleij benadrukte tijdens de bijeenkomst dat evenementen tegenwoordig goed doordacht moeten worden en dat de gemeente met deze bijeenkomst probeert te helpen. Zo zegt zij ‘wij kunnen het niet leuker maken, maar wel makkelijker’.

Tijdens de informatiebijeenkomst,  moesten de deelnemers een casus behandelen wat ging over een evenement anders dan zij normaal organiseren. Hierbij kregen ze de opdracht om de risico’s van deze specifieke casus te analyseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in