Noordwijk – De man die donderdag opgepakt is vanwege een steekpartij blijkt overhoop te liggen met meer mensen. Jeroen A. zit vast vanwege het steken van een man in de Adriaan Mouriszweg, waar hij woont. Hij zou een 61-jarige man hebben neergestoken. Deze man is de vader van een 27-jarige man die ook bij het incident was.

Aanleiding was een niet-betaalde rekening voor werk in de tuin. Daar was een kort geding over geweest en de rechter had geoordeeld dat partijen er onderling uit moesten komen. Daarom ging de tuinman met zijn vader bij de verdachte langs. Uiteindelijk leidde dat tot het steekincident. De politie heeft naar aanleiding van het steekincident een buurtonderzoek gehouden en beelden van deurbellen te hebben opgevraagd. A. zit voorlopig nog vast.

A. blijkt bij meer incidenten betrokken te zijn geweest. Al zes jaar lang is er in de straat ruzie over diverse zaken. Drie gezinnen zouden daarom al uit de straat zijn verhuisd. De incidenten zorgden er voor dat burgemeester Wendy Verkleij bewoners van de straat uitnodigde voor een gesprek. Ook A. werd apart uitgenodigd. Dat gesprek zou zo uit de hand zijn gelopen dat de gemeentelijke bode A. uit het gemeentehuis zette. Hierover zou aangifte zijn gedaan. De gemeente Noordwijk wil hierover niets zeggen.

A. was ook betrokken bij conflicten binnen de politieke partij Bruisend Noordwijk. Hij lag overhoop met de oud-voorzitter en huidig raadslid Jaap de Moor. Dat leidde ook tot rechtszaken. Dat heeft de rechter onlangs beslecht door de twee partijen opdracht te geven een streep onder de ruzie te zetten, daarover zijn afspraken gemaakt.

Het is onbekend hoe het met de neergestoken man is op dit moment.

Mededeling redactie: Bo heeft voor dit artikel twee verschillende bronnen gesproken die anoniem willen blijven.

20 REACTIES

 1. Ik ben in het verleden werkzaam geweest als Zedenrechercheur en verhoorspecialist bij o.a. de Landelijke Eenheid van de politie inzake bestrijding van en onderzoek naar kinderporno en kindermisbruik, mensenhandel en slachtofferidentificatie. Dat maakt dat met name integriteit, veiligheid en zorg belangrijke speerpunten voor mij zijn..

  Dit zegt hij zelf op de site van bruisend Noordwijk…………

  • Dat heeft meneer A niet zelf ingestudeerd. Dat heeft de voormalige partijvoorzitter en founder gedaan. Niets heeft meneer A zelf gedaan. Alleen maar afgepakt wat hij kon krijgen om een ego op te houden. Ik spreek als ex-lid en oud-bestuurder van deze partij. En als lijstduwer, nr. 10. Het was een giftige sfeer en helaas ben ikzelf van deze zieke soap ook de dupe ervan geworden.

 2. Ik reageerde met een opmerking waarin ik de volledige achternaam van Jeroen A. noemde. Niet geplaatst. Iedereen weet natuurlijk waar de A. voor staat. Blijkbaar mag dat niet.

 3. Nou is dat erg dan als je niks doet kom je niet in de krant ook gewoon achter slot en grendel . Voor een paar jaar maar zal wel weer geestelijk ziek zijn . Ze haden zes jaar geleden moeten in grijpen.

 4. Criminaliteit groeit bij anonimiteit. Dus plaats geen berichten met anonieme afzender. En ja bescherm een verdachte door zijn naam anoniem te houden door hem Jeroen A. te noemen en een balkje voor zijn ogen te doen. Jeroen A is een gevaarlijke man die veel sympathie vond bij Bo. Naar het nu lijkt is het een levensgevaarlijke man die hopelijk minder podium krijgt. Hij heeft veel mensen stress bezorgd die niet zonder gevolgen zijn gebleven. Hij noemde mij ooit een kruising tussen Trump en Hitler. De Quote wilde dit eerst ook in een artikel plaatsen, maar werd eruit gehaald door waarschijnlijk de huis advocaat van Quote Mr. Aldingk Thijm. Ik hoop dat Jeroen A ook in het Pieter Baan Centrum wordt onderzocht. Waarom moest hijweg bij de zedenpolitie zouden wij ons nu moeten afvragen? Hij kent alle verhoor technieken dus dat wordt een harde dobber voor het OM.

  • Ik herken bepaalde zinsnedes van de heer P. Brandjes. Ik blijf altijd gewoon met naam (afzender) reageren, want ik ben namelijk gewoon een open boek. Alleen de heer A. had vuile achterbakse streken, die de partij volledig heeft afgebrand. Ik keur niet goed hoe het boek uiteindelijk is gesloten. Er was namelijk helemaal niets mis met deze partij in wording. Totdat deze meneer nr. 2 om de hoek kwam kijken en alles opeens als sneeuw voor de zon de beloftes liet versmelten. Jammer, ik zelf heb als lijstduwer nr. 10 echt hard gewerkt om deze groeiende nieuwe partij aan een zetel te krijgen. Het is oneerlijk hoe het spel uit de hand is gelopen. 3-1 achter en maar dreigen….Wat moet je dan? Opgeven is het enige remedie tegen dit soort mensen.

 5. Dus als je anoniem reageert ben je volgens jou crimineel? .. verder idd heel gevaarlijke man als je t artikel leest u. T ld.

  Zeer gefrustreerd mannetje blijkbaar maar daar zijn er hier meerdere van😉

 6. Hij heeft een paar jaar geleden de landelijke pers gehaald door de basisschool van zijn dochter voor de rechter te slepen (daar stond hij niet met naam) Meneer was het niet eens met het schooladvies.. Knettergek. Mooi dat hij even opgesloten zit.

 7. Ach meneer Brandjes, u noemde voormalig wethouder H. de Jong ook een psychiatrisch patient, een minkukel en dreigde hem zijn huis uit te zetten. Als we de naam Paul B. noemen weet ook iedereen om wie het gaat, en die veel mensen stress bezorgde, en die in Noordwijk beschouwd wordt als een vervelend individu.

 8. Er loopt nog zo’n figuur los in Noordwijk, die kan zijn handjes maar niet thuishouden. De politie en burgemeester weten er van maar zijn laks in optreden, daar deze aan het begin partijdig zijn geworden zou het juiste doen flinke gezichtsverlies betekeken. Dit lijkt in deze zaak ook het geval. Als de slachtoffers volhouden en hun geduld bewaren zal de echte dader op een dag zo gefrustreerd en openlijk open en bloot verliezen. Helaas heeft de lokale overheid er zelf ook schuld aan door deze buren nog steeds niet van alle blaam te zuiveren en het dossier blijft maar staan en wordt maar naar gehandeld. En dat kan 1 kwade geest zomaar doen..zomaar..want het kost hem niets en wetende dat de handhavers het bij een klacht op een hollen zetten zonder waarheidsvinding hoor en wederhoor.

 9. Als je de tientallen verhalen van omwonenden hoort en ook nog de verhalen van vele anderen die via werk of politieke partijen etc. bij deze mafklapper betrokken zijn geweest, dan vraag ik me als burger af waarom de burgemeester niet eerder écht heeft opgetreden. De burgemeester is bevoegd om in het kader van de openbare orde op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) te handhaven. Dus dan had het 6 jaar terug (of 4 of 2 jaar terug) al tot ziens meneer A. geweest. Het is toch te gek voor woorden dat er al meerdere gezinnen/mensen zijn verhuisd en dat nu nog steeds vele buurtbewoners in angst leven door deze “man”. Lekker richting Delfzijl sturen deze man. Maar eerst ff langs het Pieter Baan en dan paar jaar koepel in Scheveningen s.v.p. Deze kerel is al jaren ziek dus is ook niet meer te helpen. Het erge is nog, hij vindt ws. zelf daadwerkelijk nog dat hij in zijn recht staat ook. Man, man, wat een lokale ellende deze loser.

 10. En Art? We weten allemaal hoe het zit zei
  Je toch toen de rechter eerder uitspraak deed? Jij kunt beter ook vertrekken bij de lokale omroep. Nu weet je wiens handen jij hebt gewassen ten koste van zo veel mensen met goede bedoelingen voor ons dorp.

  • Helemaal gelijk Erik!!! Dhr. A. heeft continu een podium gehad van de pers. Dit ten koste van anderen. Hoor en wederhoor was niet aan de orde! Dat er iemand de afgelopen 2 jaar compleet kapot is gegaan door de onwaarheden van dhr A. te publiceren is maar bijzaak.

 11. Deze meneer A. heeft grote problemen en hoort thuis in de geestelijke gezondheidszorg. Zulke mensen kunnen sympathiek overkomen maar tegelijkertijd ook heel gevaarlijk zijn. Daarom duurt het ook zo lang om deze figuren te “ontmaskeren”. Ik denk dat het voor iedereen, de buurt maar ook de persoon in kwestie beter is om een behandeling te ondergaan anders dan weer terug in de oude situatie te gaan zonder uitzicht op verbetering. In de duinen staat deze man ook bekend om in een losloop gebied geen honden te dulden in de buurt van zijn eigen hond. Hij wordt dan agressief met een fluitje terwijl juist in een losloopgebied honden elkaar kunnen opzoeken. Dit lijkt me natuurlijk gedrag tegen. Ik hoop echt dat deze meneer verplicht in therapie moet gaan.

 12. Deze man is een beest, wachtend in de struiken om weer een nieuwe prooi te zoeken die hij langzaam kapot kan scheuren. Het is een wolf in schaapskleren. Mooie woorden, een geweldige glimlach maar wat een zwarte ziel schuilt hier achter. De afgelopen twee jaar heeft hij het leven van onze naasten letterlijk en figuurlijk kapot gemaakt door continu rechtzaken aan te spannen en aangiftes te doen. Als de ene zaak voorbij was dan zocht meneer weer iets nieuws om de volgende zaak aan te spannen. Waarom? Geld?…..of was het wraak omdat hij zijn zin niet kreeg? Mijn naasten hebben er alles aan gedaan om terug te vechten maar door het gladde voorkomen lukte het dhr A. steeds om net de juiste zielen voor hem te winnen. Denk bijvoorbeeld aan een aantal personen van de pers die dhr. A. continu een podium hebben geboden. Zij smulden van zijn verhalen en publiceerden het ene na het andere non artikel terwijl er in geen enkel artikel sprake was van hoor en wederhoor. Dit heeft een enorme impact gehad op het leven van mijn naasten. Zie jezelf maar eens te verdedigen zonder een podium.
  Het gevolg van de ellende met dhr. A. de afgelopen twee jaar is duidelijk zichbaar. Mijn naasten zijn in twee jaar tijd ongeveer tien jaar ouder geworden. Eén van mijn naasten kampt momenteel met enorme gezondheidsproblemen (mogelijk veroorzaakt door langdurige stress). Dit kan toch niet! Deze man moet voor eens en altijd gestopt worden. Hoeveel slachtoffers moeten er nog volgen?
  Deze man komt binnenkort weer op vrije voeten, en dan?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in