Bollenstreek – Gemeenten kunnen na het uitbrengen van de stemmen ervoor kiezen om de stemmen centraal te tellen. Dat betekent dat op de verkiezingsavond donderdag 6 juni na het sluiten van de stembureaus om 21.00 uur, op de stembureaus alleen de stemmen op lijstniveau (per partij) worden geteld. De volgende dag, vrijdag 7 juni, worden de stemmen op kandidaatsniveau geteld. Alle tellingen zijn openbaar en toegankelijk voor publiek.

De uitslag volgt maandag 10 juni als alle Europese lidstaten hebben gestemd. Dat kan in andere landen tot en met zondag 9 juni.

In de Bollenstreek kan het publiek mee kijken met het stemmen in Hillegom (Activiteitencentrum Nexus, Van den Endelaan 7) Lisse (De Waterkanten, Sportlaan 21) en Teylingen (Herenweg 80, Warmond).  Het tellen start vrijdag om 9.00 uur.

In Noordwijk is het stemmen ook openbaar, volgens een woordvoerder is dat standaard. De stemmen worden in de stembureaus geteld. Alleen de stemmen die bij mobiele stembureaus en kleinere stembureaus zijn uitgebracht, worden in het NH Noordwijk Leeuwenhorst geteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in