Teylingen – Kinderen grootbrengen is een hele klus. Dan is het fijn als je zo nu en dan kunt terugvallen op iemand anders. Maar niet iedereen heeft mensen om zich heen die kunnen bijspringen als dat nodig is. Daarom helpt Voor ieder 1 diverse gezinnen in de gemeente Teylingen met steunouders: volwassen vrijwilligers die één of twee dagdelen per week een kind een plek geven in hun eigen gezin. Een vertrouwde omgeving waar het welkom is en kind kan zijn. Omdat het aantal ouders dat steun nodig heeft groeit, is er grote behoefte aan nieuwe vrijwilligers. SteunouderNL is een landelijk initiatief dat in Teylingen gecoördineerd wordt door Voor ieder 1.  

Hoe word je Steunouder 

In een kennismakingsgesprek met de steunoudercoördinator krijg je meer informatie en kun je vragen stellen. Zo kun je kijken of het bij je past. Als dat zo is, volg je een online training van twee avonden. Ook overleg je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De kosten van deze verklaring worden vergoed. De coördinator heeft contact met of gaat op zoek naar een gezin dat ondersteuning nodig heeft om een match mee te maken.
 

Informatieavond 10, 24, 26 oktober 

Op dinsdag 24 oktober is er een informatieavond in Sassenheim (locatie Sassembourg) en op 10 en 26 oktober is er een online informatiebijeenkomst. De coördinator van Steunouder Teylingen vertelt dan vrijblijvend meer over de mogelijkheden. Aanmelden is fijn en kan via www.steunouder.nl/teylingen, telefonisch via 06 12 46 54 14 of per e-mail [email protected]. Of vraag het informatiepakket aan op www.steunouder.nl/teylingen
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in