Anne Kuyvenhoven met burgemeester Carla Breuer (foto: Willem Krol).

Sassenheim – De heer Anne Kuyvenhoven uit Sassenheim is zaterdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Carla Breuer reikte de koninklijke onderscheiding uit bij hem thuis. Kuyvenhoven is vooral bekend om zijn 25-jarige voorzitterschap bij de Stichting Vrienden Ashram, een stichting die kindertehuizen en de daaraan verbonden scholen ondersteunt in Zuid-India.

Kuyvenhoven richtte de stichting in 1996 mede op nadat hij tijdens een rondreis zestien jaar eerder de Ashram toevallig tegen was gekomen. Kuyvenhoven is sinds de oprichting voorzitter geweest van de stichting, die elk halfjaar een vast bedrag doneert voor voedsel en kleding van de kinderen. De bedragen verschilden, maar het hoogtepunt werd in 2019 bereikt, toen de Stichting Vrienden Ashram 8000 euro doneerde aan de Skri Kanyakumari Gurukula Ashram.

Kuyvenhoven is altijd actief geweest om spullen te verzamelen voor de Ashram, door onder andere scholen en kerken af te gaan. Kuyvenhoven stopte in januari 2023 als voorzitter van de stichting. Meer dan 5000 kansarme kinderen hebben met dank aan Kuyvenhoven goed onderwijs gekregen, wat hun leven en toekomstperspectief behoorlijk heeft verbeterd.

Naast zijn grote inzet voor de Stichting Vrienden Ashram is Kuyvenhoven al acht jaar actief als taalmaatje bij Taalhuis Bibliotheek Bollenstreek, waar hij mensen van allerlei nationaliteiten helpt met het leren van Nederlands.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in