Voorhout – Het opknappen en verbeteren van het bestuurlijk centrum inclusief raadzaal Teylingen in Voorhout kan rekenen op een raadsmeerderheid. Dat bleek woensdag tijdens een commissievergadering. Alle commissieleden waren het er over eens dat de begane grond van het bestuurlijk centrum inclusief raadzaal aan een upgrade toe is. De wijze van opknappen en de kosten van 1 miljoen euro gaven nog wel aanleiding tot discussie.

Zo vroeg een aantal partijen zich af of het wel noodzakelijk is om het balkon in de raadzaal te verwijderen en of er bij de aanschaf van het meubilair gekeken kan worden naar de duurzaamheid en of er is nagedacht over het refubishen, zodat de kosten, nu begroot op 160.000 euro kunnen worden verlaagd. Het riep ook verbazing op dat het bedrag dat nodig is voor deze upgrade uit de algemene reserve moet worden gehaald en men vroeg zich af waarom er nooit gereserveerd is voor deze te verwachten uitgave. Ook deden de commissieleden een oproep om de verbouwing zoveel mogelijk door lokale ondernemers te laten uitvoeren.

Wethouder Hooij gaf in haar reactie aan dat zij de aanbevelingen meeneemt en dat het haar ook heeft verbaasd dat er in het verleden geen gelden zijn gereserveerd. Zij gaat ook nog eens met de stofkam door de begroting heen gaat om te zien waar en hoe er nog kan worden bespaard. Zij hoopt dit voor de raadsvergadering van 29 juni te kunnen aanleveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in