Noordwijk – Het strand van Noordwijk aan Zee pakt de tweede plek in de strijd om het meest populaire strand van Nederland op social media. Dit blijkt uit een onderzoek van vakantiehuisverhuurbedrijf Holidu. Van alle stranden in Europa staat die van Noordwijk aan Zee op de twaalfde plaats.

Holidu heeft 177 stranden in Nederland geanalyseerd op Instagram hashtags en TikTok views. Op basis van deze gegevens werden de stranden op een rijtje gezet. De locaties met de laagste score werden uitgeroepen tot de beste stranden.

Alleen het strand van Zandvoort staat boven dat van Noordwijk aan Zee, daarna volgen die van Scheveningen, Egmond aan Zee en Katwijk aan Zee.

8 REACTIES

  1. Zo doorzichtig…
    In Zandvoort verhuurt Holidu 396 vakantieverblijven, in Noordwijk 167, in Scheveniingen 118, in Egmond 113 en in Katwijk 48.
    Laat dat nu precies de rangschikking zijn van het strand populairiteitsonderzoek!

  2. Nee Noordwijk ziet er goed uit boulevard als je wat mankeert kan je bij de meeste afritten niet op het strand komen en zeker niet omhoog wand de betonplaten gaan niet verder dan die discotheken die op het strand staan dus we denken dat het een betje uit hun duim gezogen is een van de betere stranden aan me hoela .

  3. 177 stranden? Nederland heeft 66 badplaatsen met strand en voorzieningen . De rest betreft dan zeker “stranden” bij binnenlandse meren. Hoe kan je dat nou met elkaar vergelijken? Zandvoort 1e plaats? Daar zitten overwegend Amsterdammers die niet beter weten. Michael typeert het juist.

  4. Het strand in Noordwijk mag er dan wel aardig uitzien, maar de helft van de Boulevard van Noordwijk is een puinhoop. De nieuwbouw van de Hotels v. Oranje ligt al maanden stil wegens allerlei oorzaken. Het is een triest en een armzalig gezicht.

  5. Los van al die bouwputten is het een grauwe betonmassa aan de Wilhelminboulevard en daarachter de Parallelboulevard..Het is een saaie deprimerende entourage. Als je het snel ontvlucht kom je uit ol het Vuurtorenplein! Nog erger. Gauw terug naar Noordwijkerhout.

  6. Eens met de heren die een reactie achterlieten: als Belgische kan ik het ‘verval’ van genoemde Hollandse badplaatsen onderschrijven: zo jammer! Actie is geboden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in