Een uitblinkende Sander Bosma nam Noordwijk tegen De Treffers op sleeptouw (Archieffoto Orange Pictures)

Noordwijk- Op bezoek bij de nummer twee van de ranglijst, het Groesbeekse De Treffers, wist Noordwijk vooraf dat het in deze avondwedstrijd een driepunter nodig had om zich definitief veilig te spelen. De Treffers daarentegen diende de punten in eigen huis te houden om de achtervolging op koploper Spakenburg vol te kunnen houden. De belangen waren vooraf dus groot voor beide teams en dat zorgde ervoor dat de druk aan beide zijden er vanaf het begin vol op zat.

Vanaf de aftrap keek de thuisploeg eerst even de kat uit de boom, waarna de vlot combinerende gastheren met de regelmaat van de klok de goal van Noordwijk-doelman Lars Jansen opzochten. Noordwijk stelde daar een opporunistische manier van spelen tegenover in de hoop de verdediging van De Teffers op een verrassing te tracteren. Daar kwam aanvankelijk echter weinig terecht.

Ondanks een groot overwicht wist de thuisploeg de code in de Noordwijk-verdediging niet te kraken. De mogelijkheden die er waren smoorden doorgaans in een woud van rood-witte verdedigers. Noordwijk zelf beet pas bij het naderen van het rustsignaal van zich af. Kansjes voor Lucas Coopmans en Sem van Oosten leverden echter niet het gewenste resultaat op zodat de thee bereikt werd met een 0-0 tussenstand.

Na de thee veranderde er weinig aan het spelbeeld. De Treffers bleef de Noordwijk-goal bestoken, maar een met leeuwenmoed strijdend Noordwijk wenste niet te capituleren. Onder aanvoering van een uitblinkende Sander Bosma en met de foutloos keepende Lars Jansen bleef, ondanks een regen aan Groesbeekse hoekschoppen de 0-0, op het scorebord prijken.

De verdedigende stellingen verlaten lukte Noordwijk echter maar mondjesmaat. Pas naarmate het eindsignaal naderde lukte het Noordwijk wel om dreigend voor de goal van Niels Kornelissen te verschijnen. Uit een hoekschop kopte Dylan Rietveld in de slotfase echter net naast. Dat bleek even later een waarschuwing geweest te zijn voor de gastheren. Op aangeven van Riley Reemnet vond Jesper de Vre in de 86e minuut met het hoofd de bovenhoek. Weliswaar tegen de verhoudingen in, maar desondanks was de roodwitte vreugde er niet minder om. Daarna was de tijd te kort voor De Treffers om de 0-1 van het scorebord te poetsen.

Door deze overwinning speelde Noordwijk zich met nog twee competitiewedstrijden voor de boeg definitief veilig. Voor De Treffers waren de druiven na afloop extra zuur. Door de 0-1 nederlaag legde Spakenburg na de 3-2 overwinning eerder deze middag tegen GVVV beslag op de titel in de Betnation Divisie.

Noordwijk ontvangt a.s. zaterdag Scheveningen op Sportpark Duinwetering. Die ploeg kan de punten nog goed gebruiken om de nacompetitie te ontlopen. Aftrap om 15.30 uur.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in