Max Hudepohl (rechts) was tegen GVVV met twee assists belangrijk voor FC Lisse (Archieffoto Orange Pictures)

Lisse – Met het vertoonde spel dat FC Lisse op de grasmat legde in het bekerduel tegen FC Dordrecht van vier dagen eerder nog in het achterhoofd, was GVVV zaterdagmidddag op Ter Specke de volgende tegenstander van FC Lisse. Het thuispubliek was dan ook benieuwd of de hervonden geelblauwe energie ook tegen de promovendus en middenmoter haar vruchten zou gaan afwerpen in een poging het puntentotaal deze middag met drie op te vijzelen. Ook GVVV verscheen mentaal sterk aan de aftrap in Lisse door de dikverdiende bekerwinst op Telstar van afgelopen dinsdagavond. Dat leverde een duel op waarin GVVV zich de wel iets betere ploeg toonde, maar waarin de strijdlust aan FC Lisse zijde ongeëvenaard mocht worden genoemd.

Een sterker opererend GVVV deelde vanaf de aftrap de lakens uit, maar kon dat niet in een voorsprong uitdrukken. Zo kwam Mart de Jong een teentje tekort om te scoren, terwijl oud VVSB-er Leroy George een knappe voorzet niet op waarde wist te schatten. De beste Veenendaalse mogelijkheid was na 23 minuten echter voor Quincy Veenhof. Diens kopstoot werd door FC Lisse-goalie Joost Meendering met een katachtige reactie ongedaan gemaakt. ‘En als je zelf niet scoort, doet de tegenpartij dat wel’, bleek na een klein halfuur maar weer eens keer toen een hoge voorzet van Max Hudepohl bij de tweede paal door Dyllandro Panka beheerst achter GVVV-goalie Jan van Willige werd gewerkt (1-0).

Die voorsprong stond nauwelijks een minuut op het scorebord toen Mitch Willems aan de overzijde uit een hoekschop de gelijkmaker op het scorebord zette. Het spelbeeld veranderde hierna nauwelijks, zonder dat er voor de thee nog verandering in de stand kon worden aangebracht. Met de 1-1 tussenstand gingen beide teams op een winderig en regenachtig Ter Specke jacht naar meer. Daarbij was het al snel raak voor de thuisploeg toen doelpuntenmaker Mitsch Wilems uit een vrije trap van Max Hudepohl de bal met het hoofd in eigen doel werkte.

Door de 1-2 achterstand begreep GVVV dat er werk aan de winkel was. Hierdoor ontstond een vinnig duel waarin de thuisploeg terug moest. Dat leverde na 64 minuten de gelijkmaker op toen een uitstekende voorzet van Genrich Sillé door Justin Spies met het hoofd werd binnengewerkt (2-2). In een duel waarin FC Lisse op bewonderenswardige wijze bleef strijden voor de punten. Inclusief de blessuretijd bleef bloedstollend spannend op Ter Specke, waarbij Willems namens GVVV op de doellijn voor redding diende te zorgen. Op de valreep was FC Lisse nog dicht bij de winnende treffer, maar een attente goalie Van Willige voorkwam erger voor zijn ploeg. Hierdoor bleef FC Lisse steken op een puntje, waarmee de formatie van Sjaak Polak eigenlijk weinig opschoot.

FC Lisse gaat volgende week zondag op bezoek bij een andere promovendus, die het tot nu tot goed doet in de Betnation League. In Heemskerk wordt tegen ADO’20 om 14.00 uur afgetrapt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in