archieffoto Kim Martens

Noordwijkerhout – Oud-bestuursleden van SCC/Nederzandt, de surfclub aan het Oosterduinsemeer, stellen de gemeente Noordwijk aansprakelijk voor vermiste surfartikelen.  

Hun surfhuis, tevens opslag, is door de gemeente Noordwijk gekocht en vervolgens ter beschikking gesteld aan Triathlonvereniging de Bollenstreek. In juni ontdekten de surfers dat de surfopslag, zonder bericht vooraf, bleek te zijn leeggeruimd. Navraag op het gemeentehuis leerde dat een ambtenaar de Triathlonvereniging hiertoe opdracht had gegeven. De spullen zouden naar een goed doel zijn gegaan. 

De surfers vragen de gemeenteraad en B&W om opheldering en stellen de gemeente Noordwijk aansprakelijk voor hun verdwenen surfspullen. Het gaat onder meer om surfplanken, zeilen, masten en vinnen.  

2 REACTIES

  1. Dat pand werd al jarenlang niet meer gebruikt. Stond daar al jarenlang ongebruikt met een provocerende spreuk op het rollu ik.Je weet dat het verkocht werd aan de gemeente. Dan haal je toch je spullen eruit. Die spullen zijn jarenlang niet meer gebruikt. Dan moet je als oud-bestuursleden niet zeuren over het verdwijnen van spullen. Dan heb je gewoon liggen slapen. Onzinnig dan de gemeente aansprakelijk te stellen. Je bent als vereniging zelf in gebreke gebleven. Prima dat die spullen, of de opbrengst er van, naar een goed doel zijn gegaan.

  2. Arie, je kan het ook andersom zien: Ook raar dat een ambtenaar opdracht geeft om te ontruimen zonder overleg met de huidige/vorige huurders.
    Ik denk dat we er allemaal niet fijne van weten om een conclusie te trekken. Maar ik weet wel hoe het eindigt; onze belastingcenten zullen er vast voor gebruikt worden als er betaald moet worden….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in