Noordwijk – Welzijnskwartier is een samen met watersportcentrum BeachBreak en Ride The Wave project een traject gestart voor jongeren uit Noordwijk en Noordwijkerhout die willen leren surfen. Het Ride The Wave (RTW) project is ooit opgezet door surfers in samenwerking met ondernemers en sociale organisaties.

RTW introduceert jongeren tussen de 10 en 23 jaar met de surfsport. De bedoeling is om met deze sport ontspanning te bieden en zelfvertrouwen op te bouwen. Daarnaast brengt het volgens de organisatie mensen samen en geeft het bewustwording voor de natuur en de samenleving.

Gedurende dit traject kunnen jongeren  in 10 theorie- en praktijklessen kennismaken met de sport. Zij krijgen daarbij begeleiding van gecertificeerde instructeurs. Na deze 10 lessen kunnen ze zelfstandig een golf pakken en wordt de inzet beloond met een eigen wetsuit.

BeachBreak biedt, naast instructeurs, al het benodigde materiaal, zodat iedereen kan meedoen. Het project wordt met donaties gefinancierd en is daarom gratis voor de deelnemers. Volgens Jeroen Cremers van Ride The Wave wil de organisatie op deze manier alle jongeren uit de omgeving een kans geven om te leren surfen. Jongeren kunnen op elk moment instappen.

Jongerenwerkers van Welzijnskwartier zijn enthousiast. Zij gaan, nu de vakantie voorbij is, op scholen de leerlingen bekend maken met het nieuwe project. Jongerenwerker Michael Hulpusch: “Hoe gaaf is het als Noordwijkse jongeren elkaar weten te vinden op het water bij BeachBreak, ze zelfvertrouwen ontwikkelen, een nieuwe sport hebben gevonden waar ze alles in kwijt kunnen en nieuwe mensen ontmoeten.”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in