Ter Leede met de handen in het haar na alweer een nederlaag. Dit keer is Swift de baas. Foto: Orange Pictures

Sassenheim – Voor Ter Leede opende het seizoen met twee bittere nederlagen. Zowel bij Huizen als ook in eigen huis tegen Purmerstein viel er  weinig eer te behalen voor de ploeg van Niek Oosterlee. Een rode kaart waar de rood-gele oefenmeester zeven dagen eerder tegenaan liep hield de Ter Leede-trainer in het bloedhete Amsterdam aan de kant. Zijn ploeg werkte wel keihard, maar zag gastheer Swift desondanks met een 3-2 zege van het veld stappen.

Hoewel Swift zich in eigen huis voor de thee de betere ploeg toonde, hield Ter Leede stand. Grote mogelijkheden vielen er in die fase overigens aan beide zijden niet te noteren. Daarom was het voor rood-geel des te vervelender dat de thuisploeg op slag van rust via Sil van Herwijnen  na een vloeiende aanval met een 1-0 voorsprong  op zak aan de thee begon.

Na de doelwisseling voetbalde Ter Leede zich al snel naast de thuisploeg. Een door Luc de Kruys ingebrachte bal veroorzaakte de nodige onrust in de Swift-defensie waarna een Amterdams been tekende voor de de gelijkmaker. (1-1). Heel lang kon rood-geel hier niet van genieten omdat een adstandsknal van Tyrell Perrie te machtig bleek voor goalie Daan Prins. Met nog een kwartier te gaan diende Floris Burgers dse Sassenheimse formatie de genadeklap toe door voor de 3-1 te tekenen. De 3-2 van Tomas Arroyo die diep in blessuretijd viel, kwam te laat om het hardwerkende Ter Leede alsnog een punt te bezorgen. De aansluitingstreffer van Arroyo betekende overigens alweer de vierde seizoenstreffer van de Ter Leede-verdediger.

Voor Ter Leede staat a.s. zaterdag het thuisduel tegen ARC op het voetbalmenu. Een duel om van de hatelijke nul af te komen. Aftrap om 14.30 uur.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in