Ter Leede-captain Tomas Arroyo leidde zijn ploeg naar een 2-0 overwinning bij Purmersteijn. (Foto Orange Pictures)

Sasssenheim – Op bezoek bij Purmersteijn was het voor Ter Leede zaak een resultaat te behalen. De 1-2 nederlaag van een week geleden tegen Huizen hield roodgeel weliswaar nog net buiten de gevarenzone, maar hernieuwd verlies zou de rode streep angstig dichtbij kunnen brengen. De expeditie naar Purmerend verliep voor rood-geel uitstekend. De verdiende 0-2 halverwege werd door de ploeg van Niek Oosterlee na negentig minuten over de streep getrokken. Daarmee werd en passant revanche genomen voor de eerdere thuiswedstrijd die in september nog met 2-5 verloren ging.

Op het ongebruikelijke tijdstip van 18.00 uur stonden beide ploegen aan de aftrap voor een duel waarin Ter Leede voortvarend van start ging. Purmersteijn had voor de pauze te weinig grip op de Ter Leede-aanvallers en dat leidde na 45 minuten tot een comfortabele 0-2 voorsprong voor de bezoekers, omdat eerst Hidde van der Ende en vervolgens Thijs Timmermans het nylon wisten te vinden.

Vervolgens was het de vraag hoe de als zesde geklasseerde thuisploeg na de doelwisseling zou reageren op deze achterstand. Ter Leede besefte dat het aan de bak moest en voetbalde ook als zodanig. Daarbij mag gesproken worden van een echte teamprestatie want vanaf minuut 46 kreeg Ter Leede het zwaar te verduren. De beste mogelijkheid was daarbij voor de gastheren die direct na de thee verzuimden om er weer een wedstrijd van te maken. Ook Ter Leede had kort hiena het duel kunnen beslissen, maar omdat dit niet lukte werd de druk op de Ter Leede-goal steeds verder opgevoerd. Daarbij mocht  Carlito Firmino het zich aanrekenen dat hij halverwege de tweede helft verzuimde om het duel in het slot te gooien. Voor een gapende doelmond mikte de aanvaller echter hopeloos naast.

Dat leidde tot een slotfase waarin Ter Leede nog verder naar achteren werd gedrukt. De rood-gele defensie hield echter stand, zodat de punten verdiend meegingen naar De Roodemolen. Met deze drie punten maakte Ter Leede een sprongetje op de ranglijst. Plek tien werd zaterdagavond ingeruild voor een veilige zevende plaats in de middenmoot.

Ter Leede ontvangt over een week Swift. Dat biedt rood-geel de gelegenheid om revanche te nemen voor de destijds in Amsterdam geleden 3-2 nederlaag. Aftrap op De Roodemolen om 15.00 uur.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in