Ter Leede grijpt laatste strohalm tegen ASWH

Sassenheim – Voor aanvang van het duel tegen ASWH deelden beide ploegen samen met Excelsior’31 de gedeelde laatste plaats op de ranglijst. Om directe degradatie te voorkomen was winst voor beide ploegen daardoor noodzakelijk in dit degradatieduel. Op sportpark De Roodemolen trok thuisploeg Ter Leede via een nipte 1-0 zege de drie uiterst belangrijke punten in.

Uitgerekend Wesley Goeman kroonde zich in de slotfase tot matchwinnaar door te tekenen voor de enige treffer van de middag. De middenvelder die afgelopen week aangaf De Roodemolen aan het einde van deze voetbaljaargang te gaan verlaten, bezorgde met deze goal zijn ploeg drie punten waardoor Ter Leede met nog twee wedstrijden te gaan zowel op ASWH en Excelsior’31 een voorsprong van drie punten op de ranglijst heeft. De ploeg van Niek Oosterlee heeft het nu eigen hand om directe degradatie te voorkomen. Dat rood-geel aan het eind van het voetbalseizoen via de nacompetitie moet gaan knokken om als derdedivisionist actief te blijven is over twee weken de volgende horde die de Sassenheimse formatie zal moeten gaan nemen.

Zoals het in een degradatiekraker doorgaans gaat viel er in het eerste bedrijf weinig te beleven. Ter Leede mocht dan een iets verzorgder spel op de grasmat leggen, de mogelijkheden waren voor de bezoekers. Ex-Katwijk speler Hugo Botermans verscheen tweemaal dreigend voor Mark de Vries, maar even zoveel maal faalde de aanvaller. De thuisploeg wist in het eerste bedrijf nauwelijks een vuist te maken, waarmee de 0-0 tussenstand verklaard is.

Na de doelwisseling bleef het op de zonovergoten Roodemolen van hetzelfde laken een pak, waarna Ter Leede in de slotfase wat meer uit haar schulp kroop. Dat leidde uiteindelijk tot de winnende en daarmee belangrijke 1-0 zodat er na negentig minuten ondanks het matige spel toch nog een klein feestje gevierd kon worden door de Sassenheimse formatie.

Met volgende week een thuiswedstrijd tegen Barendrecht en op de laatste wedstrijddag een bezoekje aan DOVO, moet Ter Leede de komende weken haar -nieuwe- missie om de nacompetitie te halen verder gestalte gaan geven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in