Niek Oosterlee nam afscheid van Ter Leede met een 6-4 nederlaag bij HBC (Archieffoto Orange Pictures)

Sassenheim – Voor Ter Leede eindigde het seizoen met een uitwedstrijd tegen het Heemsteedse HBC. Een duel waarin voor beide ploegen weinig op het spel stond. HBC, dat de eerste periodetitel al lang en breed op zak heeft, start binnenkort de nacompetite met als inzet een plekje in de Derde Divisie. Voor Ter Leede stond dit duel vooral in het teken van het afscheid van trainer Niek Oosterlee, terwijl ook een aantal spelers zich deze middag voor de laatste keer in het rood-geel hulde.

Voor Ter Leede zal het vertrek van rechterspits Carlito Fermino naar Kozakken Boys volgend seizoen lastig op te vangen zijn. De aanvaller tekende al na drie minuten voor de 0-1. Na een voorzet van Oscar Minnaard trof Fermino in twee instanties de roos met zijn 18e treffer van dit seizoen (0-1).

De thuisploeg had even nodig om deze tegenvaller te verwerken, maar na 20 minuten was het alsnog gelijk toen Ter Leede-goalie Kwant door een afstandsschot werd verrast (1-1). Twee minuten later waren de rollen helemaal omgedraaid toen Arno Dijkstra met een droge schuiver zijn 28e(!) seizoenstreffer de 2-1 verzorgde. Tien minuten later deed Oscar Minnaard namens Ter Leede op aangeven van Fermino een duit in het zakje door de 2-2 voor zijn rekening te nemen.

Het doelpuntenfestival kreeg in deze aantrekkelijke wedstrijd kort voor de thee een vervolg toen opnieuw Minnaard Ter Leede na een vlotte aanval opnieuw op voorsprong zette (2-3). Of dat nog niet voldoende was stond ook de 3-3 op slag van rust op het scorebord.

Na een half dozijn doelpunten was het na de doelwisseling aanvankelijk van hetzelfde laken een pak. Al snel kwam de thuisploeg op een hernieuwde voorsprong (4-3), waarna de 5-3 van de voet van Arno Dijkstra na een uur spelen op het scorebord verscheen. Vervolgens begon de wisselcaroussel aan beide zijden op volle toeren te draaien waardoor de vaart uit de wedstrijd verdween. In de slotminuten was het Carlito Fermino die in deze open wedstrijd de spanning nog even terugbracht. Een overtreding op Arno Dijkstra leverde de thuisploeg een strafschop op, die door het slachtoffer zelf werd benut, zodat Ter Leede het seizoen afsloot met een 6-4 nederlaag.

Na het verlies bij HBC zit het seizoen erop voor Ter Leede, dat na dertig duels met 41 punten op een achtste plek finishte in de Vierde Divisie A. Daarbij spreekt het bizarre doelsaldo (77-62) boekdelen voor de roodgelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in