Ter Leede-oefenmeester Nick Oosterlee zag zijn ploeg bij BOL naast de punten grijpen (Archieffoto Orange Pictures)

Sassenheim – Ter Leede beleefde afgelopen voetbaljaargang een dramatisch seizoen dat werd afgesloten met degradatie naar de nieuw gevormde Vierde Divisie. De ploeg van Niek Oosterlee, die ook dit seizoen op De Roodemolen voor de groep staat, diende in de openingswedstrijd van het  voetbalseizoen in haar nieuwe voetbalomgeving vorm te gaan geven aan een poging om de weg omhoog weer in te slaan. Te beginnen in en tegen Huizen, ooit een andere -zaterdag- voetbalgrootmacht.

Oosterlee zelf was er in de aanloop van dit seizoen niet helemaal gerust op of de weg terug momenteel wel een realistische optie is. De beperkte middelen waarmee rood-geel aan de slag moet gaan in combinatie met een gewijzigde en vooral jeugdige selectiegroep liggen ten grondslag aan de twijfels hierover die er in Sassenheim bestaan. De eerste test bij Huizen zou moeten uitwijzen hoe de vlag er zo vroeg in het seizoen bij hangt voor de Sssenheimse formatie. De zienswijze van Oosterlee was terug te vinden in het eerste bedrijf van dit duel. Ter Leede opereerde met name voor de pauze te timide om het de thuisploeg gevaarlijk  te maken. De beste mogelijkheden waren daardoor voor de gastheren. Die slaagden er overigens niet in om hun overwicht in doelpunten te vertalen. Met geel voor Tim Bloemendaal en Boy Tetteroo die beide aan de noodrem diende te trekken hield Ter Leede stand, waarmee de 0-0 halverwege is verklaard.

Na de thee kwam het thuispubliek beter aan zijn trekken. Na een schot van Emiel Wajer dat over de Huizen-goal verdween, was het de thuisploeg die de puntjes snel op de i zette. Nadat Timo Vos de roos op een haar na had gemist was het dezelfde speler die na een uur spelen de 1-0 op het scorebord zette. Nauwelijks vijf minuten later leek Segio Kozajak het duel in het slot te gooien door voor de 2-0 te tekenen.  Ter Leede wenste zich echter niet gewonnen te geven en zette de achtervolgingsrace in. Dat leverde, met nog een klein kwartier te gaan, tot de aansluitingstreffer van Thomas Arroyo die de verre hoek vond (2-1). Rood-geel werkte zich in de slotfase een slag in de rondte om hierna de gelijkmaker en het daarbij behorende punt alsnog veilig te stellen. Zover kwam het echte niet voor de Sassenheimse formatie die daarmee de seizoensouverture in een nederlaag zag eindigen.

Op de eigen vertrouwde Roodemolen krijgt Ter Leede a.s. zaterdag de mogelijkheid om de eerste punten van dit seizoen  in de wacht te slepen.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in