Ook een op dreef zijnde Marc de Kruijs kon niet voorkomen dat zijn ploeg bij AFC'34 met 2-0 tenonder ging (Archieffoto Orange Pictures)

Sassenheim – Na twee overwinningen op rij trad Ter leede zaterdagmiddag in Alkmaar aan tegen AFC’34. Met een vierde plaats op de ranglijst en bovendien nog twee inhaalduels op de gezamenlijke concurrentie tegoed, doet AFC’34 nog volop mee om de prijzen in de Vierde Divisie. Het als nummer zes geklasseerde Ter Leede wachtte daarmee een zware kluif op het Jan Ory Sportcomplex. Hoewel Ter Leede een goede partij voetbal op de grasmat legde, eiste de thuiploeg na een doelpuntloze eerste helft via twee treffers de volle buit voor zich op (2-0).

Hoewel Ter Leede in dit aantrekkelijke duel goed voor de dag kwam, wist het de taaie defensie van de thuisploeg, met aan het hoofd een uitblinkende Sandro Staal, gedurende negentig minuten niet te kraken. Met name via de vleugels en in het bijzonder een op dreef zijnde Marc de Kruijs verscheen rood-geel diverse malen gevaarlijk voor de goal van Mike Wesseling. Goals leverde dat echter niet op. Ook de gastheren dreigden, met name via de vleugels, enkele keren, maar ook in dit geval bleef de openingsgoal uit.

Na de doelwisseling gingen beide ploegen op dezelfde voet verder, waarbij Ter Leede de aanval bleef zoeken. Dat was een kolfje naar de hand van AFC’34 dat met snelle tegenstoten op een treffer bleef loeren. Uiteindelijk was het de na de rust in de ploeg gekomen Daliel Afouzar  die in de 57e minuut namens de thuisploeg op de counter de ban brak (1-0). Ter Leede moest toen nog meer risico nemen, waarbij Ter Leede-aanvaller Carlito Fermino nog wel dicht bij de 1-1 was. De hierna weggegeven ruimte werd door opnieuw Afouzar knap uitgebuit. Na eerder nog de paal geraakt te hebben besliste de invaller het duel door vanuit een lastige hoek de 0-2 op het scorebord te zetten. Daarmee was de koers gelopen en kon Ter Leede zich wegens een inhaalprogramma opmaken voor een vrije zaterdag.

Over twee weken komt VV Hoogland naar de Roodemolen. Tegen deze tegenstander heeft Ter Leede gezien de 3-2 nederlaag in de heenwedstrijd nog een rekening te vereffenen. Aftrap op De Roodemolen om 15.00 uur.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in