Ter Leede- trainer Niek Oosterlee zag zijn ploeg op bezoek bij de Ajax-amateurs kansloos tenonder gaan (Archieffoto Orange Pictures)

Sassenheim – Op bezoek op sportpark De Toekomst bij de Ajax-amateurs, was het aan Ter Leede om tegen de nummer twee van de ranglijst een resultaat te behalen. Ter Leede, dat een week eerder niet in actie kwam tegen BOL omdat het veld in Broek op Langendijk werd afgekeurd, kon echter niet voor een stunt zorgen, integendeel. Na de 2-0 halverwege voegde de thuisploeg na de thee nog eens twee goals aan haar totaal toe, waarna Ter Leede alleen de spreekwoordelijke eer nog wist te redden.

Met veel rood-geel balbezit ging Ter Leede in Amsterdam op zoek naar de openingsgoal. Het ontbrak daarbij echter aan effectiviteit om dat spel in goals te vertalen. En dat was op deze koude decembermiddag precies het euvel waaraan de formatie van Niek Oosterlee  leed. De balvaardige tegenstander toonde zich op dat vlak een stuk beter. Met een kleine twintig minuten op de klok liet Vincenzo Schep zien hoe het wel moest door een afvallende bal ineens op de pantoffel te nemen om het leer vervolgens achter de kansloze Daan Prins te jagen. Dat zou nog geen probleem moeten zijn voor de Sassenheimse formatie, maar als het er op aankwam  faalde rood-geel in de afwerking. Door de 2-0, die kort voor de thee viel,leek het duel al vroegtijdig in het slot te zijn gegooid door de gastheren.

Dat werd acht minuten na de doelwissseling nog duidelijker toen Ter Leede-goalie Daan Prins, na een Amsterdamse hoekschop,  de bal moest lossen en de 3-0 van dichtbij een  feit was.  Daarmee was het over en uit voor Ter Leede dat geen moment uitstraalde er nog in te geloven. Toen na een uur spelen ook de 4-0 van de voet van Tristan Buis viel, had het laatste halfuur net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden. Dat Luc de Kruys hierna de -schamele- eer wist te redden voor Ter Leede  telde louter voor de statistieken.

Daarmee werd het een wedstrijd voor Ter Leede om snel te vergeten. Het vizier kan nu door Ter Leede gericht worden op a.s. zaterdag als het Heemsteedse HBC  op De Roodemolen op bezoek komt. Die ploeg strijdt samen met Ajax om de bovenste plaats in de Vierde Divisie A. In de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar kan Ter Leede opnieuw aan de bak. Aftrap om 14.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in