Marc de Kruys nam Ter Leede aan de hand na de vlotte 2-0 achterstand bij VV Hoogland (foto: Orange Pictures)

Sassenheim – In Hoogland, deelgemeente van Amersfoort, wilde Ter Leede de zeperd van zeven dagen eerder tegen AFC’34 dolgraag rechtzetten. De kansloze 1-5 nederlaag tegen de formatie uit Alkmaar betekende, na twee zeges op rij, dan ook een flinke domper voor de Sassenheimse formatie. In een avondwedstrijd, er werd om 18.00 uur afgetrapt, maakte rood-geel een vlot opgelopen 2-0 achterstand ongedaan om in een duel met alles erop en eraan alsnog met 3-2 tenonder te gaan.

Alle goede bedoelingen ten spijt keek de ploeg van Niek Oosterlee al binnen vijf minuten tegen een 1-0 achterstand aan, toen een onderbroken Ter Leede aanval op de counter door Yassine Tekfaoui werd omgezet in de openingsgoal. Ter Leede, gedreven door deze vroege achterstand, zocht hierna wel de aanval op, maar diende daarbij bedachtzaam te werk te gaan om niet nog eens tegen een volgende Amersfoortse counter aan te lopen. Aan de hand van Marc de Kruys ging Ter Leede op zoek naar de gelijkmaker. De juiste precisie ontbrak daarbij, terwijl ook de lat een stevig handje meehielp voor de thuisploeg.

Daar waar Ter Leede de aanval zocht was het na twintig minuten aan de overzijde uit een hoekschop opnieuw raak. Na de 2-0 was het evenwel Marc de Kruys die na een klein halfuur de 2-1 liet aantekenen, waardoor het nog altijd een wedstrijd was. Dezelfde speler was even later zelfs dicht bij de gelijkmaker, waarbij de Hoogland-defensie slechts ternauwernood voor opruiming kon zorgen. In een voor het publiek aantrekkelijk duel bleef Hoogland dreigend in de omschakeling, terwijl Ter Leede wel mogelijkheden kreeg maar er vooralsnog niet in slaagde om op gelijke hoogte te komen. Toch was het op slag van rust, wie anders dan Tomas Arroyo, die vanaf elfmeter zijn zesde(!) seizoenstreffer de 2-2 tegen de touwen schoot nadat Mike van den Steenhoven onregelmentair tegen de grond was gewerkt.

Na de thee bleef het duel het aankijken volledig waard. Bij Ter Leede kwam Luc de Kruys op aangeven van broer Marc een teentje te kort om zijn ploeg voor het eerst op voorsprong te zetten. Naast nog een aantal mogelijkheden voor de bezoekers bleef Hoogland in de omschakeling eveneens dreigen. Dat leverde na 65 minuten de 3-2 op toen opnieuw Yassine Tekfaoui het eindstation was van een vlot uitgevoerde counter. Ter Leede rechtte nogmaals de rug en was via Mike van den Steenhoven dichtbij de gelijkmaker. Dit keer redde de onderkant van de lat de gastheren. Het eenrichtingsverkeer richting het Hoogland-doel hield ook hierna aan. Piepend en krakend tilde de thuisploeg de 3-2 voorsprong in een hectische slotfase over het laatste fluitsignaal, waardoor Ter Leede na zeven duels op zes punten blijft steken.

Over een week staat Ter Leede in eigen huis voor de uitdaging en tevens loodzware opgave om medekoploper JOS Watergraafsmeer een of meer punten afhandig te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in