Ter Leede topscorer Tomas Arroyo is ook bij Alphense Boys trefzeker vanaf elfmeter. (Foto Orange Pictures)

Sassenheim – Na de eerste driepunter van vorige week tegen ARC, stond er deze zaterdag voor Ter Leede een uitwedstrijd op het programma tegen die andere club uit het Alphense, te weten Alphense Boys. De thuisploeg was voor aanvang van dit duel samen met SJC gedeeld hekkensluiter met twee punten. Ter Leede, in het bezit van een puntje meer, wist dat het bij winst een mooie stap richting middenmoot zou zetten. Dat er uiteindelijk een 0-5(!) overwinning werd behaald op sportpark De Bijlen had niemand in het rood-gele kamp vooraf zelfs maar durven dromen.

Het toegenomen zelfvertrouwen bij Ter Leede kwam na de winstpartij op ARC  vanaf de aftrap direect bovendrijven. Dat de 0-0 na 25 minuten nog altijd op het scorebord stond mocht dan ook een klein wondertje worden genoemd. Toen na 37 minuten de 0-1 viel was het hek echter helemaal van de dam. Grote man aan rood-gele kant was nieuwkomer Carolith Fermina  die de 0-1 uit een lage voorzet bij de eerste paal binnenwerkte. Elf minuten later was dezelfde speler het eindstation bij de 0-2. Daarmee stond tevens de ruststand op het scorebord.

Alphense Boys kreeg ook na de thee geen vat op Ter Leede. De bezoekers beslisten het duel dan ook binnen het uur. Eerst tekende de jeugdige Stijn van Biezen na 54 minuten voor de 0-3, waardoor Ter Leede eigenlijk al een gewonnen wedstrijd speelde. Even later wist ook Boy Tetteroo met een kopbal het net te vinden, De kers op de taart werd gezet door Tomas Arroyo die met een benutte strafschop de 0-5 eindestand op het scorebord wist te zetten. Met deze treffer, alweer zijn vijfde in het nog prille seizoen, is de verdediger met voorsprong topscorer bij de Roodemolen-bewoners.

Ter Leede is door deze tweede overwinning op rij inmiddels beland in de middenmoot. Een volgende stap omhoog kan worden gezet als over zeven dagen het als vijfde geklasseerde  AFC’34 uit Alkmaar op bezoek komt in Sassenheim. Aftrap om 15.00 uur.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in