Ter Leede na verlies tegen Barendrecht onder de rode streep

Sassenheim – Sportpark De Roodemolen deed wat kleur betreft zaterdagmiddag haar naam eer aan. Na de thee vielen er maar liefst drie rode kaarten te noteren in het duel tussen Ter Leede en Barendrecht. Twee daarvan kwamen bij de gasten terecht. Bij Ter Leede verdween Dirk Hoekstra vroegtijdig van het toneel. In doelpunten overtrof Barendrecht met twee treffers de gastheren. Rood-geel bleef steken op een goal van Hoekstra. De 1-2 nederlaag betekent dat Ter Leede met nog een speelronde te gaan op de ranglijst  is afgezakt naar een plaats die directe degradatie betekent.

Al snel keek de ploeg van Niek Oosterlee aan tegen een 0-1 achterstand. Doelman Mark de Vries zag er niet helemaal goed uit bij een inzet van Anees Serghini zodat de rood-gele inhaalrace al snel diende te worden ingezet. Nadat Barendrecht hierna nog tweemaal verzuimde om de voorsprong uit te breiden, was het de in de spits geposteerde Dirk Hoekstra die na 24 minuten uit een hoekschop de 1-1 wist binnen te werken. Dat Barendrecht ook hierna niet verder wist uit te lopen mocht de thuisploeg haar handen dicht knijpen dat de thee met deze stand werd bereikt.

Het begon er na de pauze wat zonniger uit te zien voor de thuisploeg toen doelpuntenmaker  Serghini pal na rust moet rood op zak mocht inrukken. Barendrecht had het even lastig, maar in ondertal wist het via invaller Marouane Bakour na een klein uur opnieuw op voorsprong te komen. Toen ook Hoekstra even later met rood naar de kleedkamer verdween werd de opgave er voor Ter Leede nog lastiger op. Met kansen over en weer bleef de 1-2 hierna op het scorebord staan. Ook het feit dat Tim Eekman kort voor tijd in nog geen zestig seconden tweemaal tegen geel aanliep, waardoor Barendrecht met negen man kwam te staan, veranderde niets meer aan de 1-2.

Ter Leede bezet na deze nederlaag, op doelsaldo, de 17e plek op de ranglijst. A.s. zaterdag staat op de laatste speeldag een bezoekje aan DOVO op het programma. Ter Leede zal daar een resultaat moeten behalen. Excelsior’31 dat die middag op bezoek gaat bij FR Rijnvogels moet daarnaast hopen op een vriendendienst van de regiogenoot om alsnog de nacompetitie te bereiken in een poging om als derdedivisionist actief te blijven.

De samenvatting van de wedstrijd is met dank aan Omroep West.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in