Ter Leede-trainer en oud-ARC'er Niek Oosterlee pikt met Ter Leede voor de tweede keer dit seizoen de punten in tegen zijn oude club (Archieffoto Orange Pictures)

Sassenheim – Met Ter Leede kan het dit seizoen alle kanten op. Verrassingen, zowel in positief als negatief opzicht, blijven elkaar afwisselen. Op de ranglijst wordt dat duidelijk uit de cijfers. Met 22 punten uit zeventien duels en een doelsaldo van 37-35 bezet middenmoter rood-geel halverwege februari de negende plek op de ranglijst.

Op bezoek bij ARC, waarvoor dit seizoen hetzelfde geldt, was rood-gele winst geboden om wat verder afstand te nemen van de gevarenzone. Bij ARC leefde vooraf dezelfde gedachte, zodat het er op sportpark Zegersloot zou gaan spannen. Met in het achterhoofd dat Ter Leede het thuisduel vrij eenvoudig met een 3-0 overwinning afsloot, waren winstkansen deze middag dan ook daadwerkelijk aanwezig. Na enkele kleine mogelijkheden aan beide zijden kwam Ter Leede al na acht minuten op voorsprong. Na een knappe actie van Carlito Fermino volgde een steekpassje op Dirk Hoekstra, waarna de 0-1 een feit was.

Gaandeweg de eerste helft koesterde Ter Leede de krappe voorsprong in dit aantrekkelijke duel. Hoewel ARC via beide vleugels enkele malen dreigend doorkwam, bleef de rood-gele defensie op de been om na 45 minuten met een 0-1 voorsprong op zak in de kleedkamer aan de thee te gaan.

En net als in het eerste bedrijf sloeg Ter Leede na de doelwisseling snel toe. Een zwakke spelhervatting aan ARC-zijde leverde via Marc de Kruijs vliegensvlug een 0-2 voorsprong op, waarna ARC wel moest komen. Daar kwam echter weinig van terecht. Het was juist Ter Leede dat de boventoon bleef voeren, maar omdat een handvol uitstekende mogelijkheden onbenut bleven mocht de thuisploeg toch nog blijven hopen. Die hoop bleek ijdel. De formatie van Niek Oosterlee kwam geen moment meer in de problemen. Het enige verwijt dat rood-geel zichzelf na het laatste fluitsignaal mocht maken, was dat het de score op Zegersloot niet verder had weten op te voeren.

Voor Ter Leede liggen er over een week opnieuw goede kansen op een driepunter in het verschiet als hekkensluiter en gedoodverfde degradatiekandidaat Alphense Boys op bezoek komt. Op De Roodemolen wordt om 15.00 uur afgetrapt.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in