Samenvatting: Ter Leede tankt zelfvertrouwen met 3-0 zege op ARC

Sassenheim – Gedeeld hekkensluiter Ter Leede wachtte voor aanvang van het duel tegen ARC nog altijd op het eerste punt. Na drie duels, die allen een nederlaag opleverde, mag de competitiestart van rood-geel na de degradatie van vorig seizoen dan ook dramatisch worden genoemd. Op De Roodemolen moest het zaterdagmidag dan maar gebeuren. Uiteindelijk prijkte er tegen ARC na negentig minuten een overduidelijke 3-0 op het scorebord. Hopelijk is hiermee de ban gebroken voor de Sassenheimse-formatie.

De drie roodgele treffers vielen overigens pas na de thee. Daarvoor kreeg het publiek een duel voorgeschoteld waarin eerst de thuisploeg de overhand had, waarna ARC gaandeweg  het eerste bedrijf de fakkel overnam. Gescooord werd er echter niet door beide partijen. Goed keeperswerk en, vooral  bij Ter leede, een duidelijk gebrek aan zelfvertrouwen stonden aan de basis hiervan. Een speciale vermelding verdient hierbij Ter Leede-goalie Daan Prins die op knappe wijze ARC’er Huib Oversloot van socren afhield door het leer van diens schoen te plukken.

Na de thee liep het bij de thuisploeg een stuk beter. ARC kwam duidelijk tekort en dat stelde Marc de Kruys in staat  om via een tergend langzame  inzet het goede voorbeeld te geven. Diens 1-0 bracht nog meer vertrouwen in de rood-gele gelederen. Dat nam alleen maar toe toen dezelfde speler via een Alphens been ook de 2-0 wist binnen te werken. Ter Leede zette hierna via Tim Bloemendaal met een derde treffer de kroon op het werk waardoor de eerste drie punten binnen waren.

Door deze zege heeft de ploeg van Niek Oosterlee weer aansluiting gevonden met de middenmoot en kan het de weg omhoog a.s. zaterdag verder inzetten als het op bezoek gaat bij die andere Alphense tegenstander in de Vierde Divisie A. Op sportpark De Bijlen wordt er tegen Alphense Boys om 14.30 uur afgetrapt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in