Oud- ARC'er en huidig Ter Leede-trainer Niek Oosterlee incasseert met een 3-0 zege op zijn oude club de eerste punten van het seizoen (Foto Orange Pictures/Theo Aalten)

Sassenheim – Bij Ter Leede, dat slechts drie punten uit de laatste vijf duels wist te behalen, kijkt het degradatiespook inmiddels nadrukkelijk om de hoek. Een driepunter bij het Ermelose DVS’33 zou de rood-gelen zaterdagmiddag dan ook uitstekend van pas komen.

DVS’33, dat nog een gooi doet naar de derde periode, was echter ook geïnteresseerd in de drie punten. Maarten van Dijk zette de thuisploeg al snel op voorsprong. Hoewel Marc de Kruys (1-1) per kerende post antwoordde, keek Ter Leede na ruim een half uur via twee goals van Stef Nijland tegen een 3-1 achterstand aan. Met die stand op het scorebord werd ook de rust bereikt.

Hoewel DVS’33 in het tweede bedrijf nog een flink aantal kansen bij elkaar wist te voetballen ging het scoren de gastheren een stuk moeilijker af tegen een onmachtig Ter Leede. Uiteindelijk zorgde Stef Nijland op de valreep voor de 4-1 waarmee de spits zijn hattrick voltooide.

Met nog slechts vijf duels te gaan wordt het aanpoten geblazen voor de formatie van Niek Oosterlee. A.s. zaterdag komt hekkensluiter VVOG naar De Roodemolen. Dan zullen er door rood-geel toch echt zaken moeten worden gedaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in